fbpx

Túl könnyű kerékpár miatt elbukni egy országos bajnoki címet?

Az ausztrál nemzeti bajnokságon a junior lányok futamában Francesca Sewell a célegyenesben elesett és csak másodikként haladt át a célvonalon, de mégis ő nyerte a versenyt. Ez hogyan történhetett meg? Lássuk!

Fotó: Cycling Australia, Con Chronis

A déli féltekén az országos bajnokságokat többnyire nyáron, azaz Európából nézve télen rendezik meg. Ez Ausztráliában is így van, éppen ezekben a napokban versenyeznek a déli kontinens legjobb versenyzői a nemzeti bajnoki címekért.

Fotó: Cycling Australia, Con Chronis

Az U19-es lányok futamában történt egy érdekes eset, a versenyen végig Neve Bradbury és Francesca Sewell dominált. Ketten meg is csinálták a győztes szökést és már-már úgy látszott, hogy a végső sprint fogja eldönteni, melyikük lesz az országos bajnok, amikor a hajrá megindításakor, 150 méterrel a cél előtt Sewell láncprobléma miatt elesett. Így a célvonalon Neve Bradbury haladhatott át elsőként és örülhetett a győzelmének. Közben Francesca Sewell összeszedte magát és hatalmas taps kíséretében kb 40 másodperccel később átfutott kerékpárjával a célon, abban a tudatban, hogy ő lett a második. A fordulat ezután következett be, Neve Bradbury-t kizárták, mert a kerékpárja túl könnyű volt, nem érte el az UCI súlylimitet, 120 grammal volt kevesebb, mint a szabályban szereplő 6,8 kg. Így végül Francesca Sewell húzhatta magára a zöld-arany színű ausztrál bajnoki mezt az eredményhirdetésen.

Fotó: Cycling Australia, Con Chronis

A videót a sprintről itt nézhetitek meg (a 38. másodpercnél kezdődik):

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo