fbpx

TransAlp: rajt előtt, egy laptop és korsó sör mellől

Ma kezdődik a Merida Maraton Team CST bringásai számára a nyolcnapos TransAlp, az Alpokon átívelő hegyikerékpáros maraton. A rajt előtt segítőjük, masszőrjük, szerelőjük, egyetlen támaszuk, Bibi, azaz Holló Tibi jelentkezik, aki terveink szerint a verseny folyamán is tudósít majd a történtekről

Üdv mindenkinek!

2012.07.13

Bibi jelentkezik Oberammergauból, a 2012-es CraftBike Transalp első állomásáról, egy hangulatos étterem teraszán üldölgélve, egy korsó sörrel, laptoppal, és free wi-fi-vel felfegyverkezve…!

Kis csapatunk közel 8 órás út után sikeresen megérkezett ebbe a gyönyörű kis alpesi településre. Mivel tegnap 1-2 táska kivételével bepakoltuk az autót, így reggel az előre megbeszélteknek megfelelően, papírforma szerint zajlott a rajt, azaz 6 órakor indultunk Kiskunlacházáról.

Az út jó hangulatban telt, Peti és Józsi a szakaszokat elemezgetve próbálták már jó előre kitalálni a taktikát, de abban az egyben megegyeztek, hogy majd menet közben elválik…
Az országhatárt elhagyva, gyakorlatilag majdnem végig esett az eső, amin egy kicsit aggodalmaskodtak a fiúk, de úgy voltunk vele, hogy majd megérkezéskor lecsekkoljuk a neten, hogy ez az állapot csak az útra szólt, vagy kapunk belőle a versenyre is. Ezen megnyugodva jóleső szundikálásba fogtak, miközben én egyik kedvenc cd-met berakva, róttam tovább a kilométereket.

Megérkezésünkkor egyből regisztráltunk, megkaptam én is a kártyámat, majd elfoglaltunk egy szimpatikus helyet a tornateremben, amiben a mai éjszakát fogjuk eltölteni.

Egy rövid wi-fi kereső séta után – melynek eredménye ez az étterem is – gyorsan időjárást néztünk a holnapi napra, melynek eredményét konstatálva a srácok visszamentek belakni a bázist, miközben én épp ezeket a sorokat írom. Előreláthatólag nem lesz gatyarohasztó meleg, de erős a gyanúm, hogy a banán sem fog érni abban a 13 fokban, és szemerkélő esőben, amit reggelre prognosztizáltak a térségre. Azért bízunk a helyi előrejelzők pontatlansági faktorában…

Ahogy nézem versenyzőinket, jó fizikai és mentális felkészültséggel fognak nekivágni ennek a 8 napnak, és nagyon bízunk benne, hogy a technika ördöge sem rájuk feni a vasvilláját. Mindenesetre a lehetőséget nem adjuk meg neki! A bringák remek állapotban vannak, elvileg minden olyan lehetőséggel számoltunk, ami ilyenkor előfordulhat, pl. van tartalék nyereg is a repertoárban.

Részemről teljes mértékben a minél több segítség biztosítása a fő feladat, és igyekszem mindent megtenni, hogy Petinek és Józsinak csak az előttük álló nehézségekkel kelljen megbirkózniuk, és lássuk be abból lesz elég!!

Természetesen mindenkinek köszönjük a biztató szavakat, és ezúton én is megköszönöm a lehetőséget elsősorban Mikusznak, továbbiakban az összes támogatónak, aki közvetve, vagy közvetlenül hozzájárultak ahhoz, hogy kijuthassunk ide!

Most a nap hátralevő része a lazulásé, amihez éppen megérkezett az előbb emlegetett korsó ikertestvére is….

Csákány!

Interjú a résztvevőkkel

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo