fbpx

Tour de Velencei-tó (május 12-13.) : Változások az útvonalakban!

A 2012-es Tour de Velencei-tó több futamának útvonalát is kénytelenek voltunk megváltoztatni a térségben zajló és a rendezvényünkig be nem fejeződő útvonal javítási munkák miatt. – áll a versenyszervezők közleményében.

A 2011-es verseny

A Velencei-tó északi oldalán, Sukoró térségében majd 1 km hosszan javítják az utat, mely 1 sávra szűkül, így ezen a részen lehetetlen átvinni a maratont. Éppen ezért a tavat, sajnos az idei évben sem tudjuk megkerülni. Az ingyenes túrázókat ez a változtatás nem érinti, hiszen a túra végig a kijelölt kerékpárúton halad.

Ezen kívül Vereb faluban a nagy lejtő után is eltűnik az út, így mindhárom országúti táv visszafelé is Nadapon keresztül érkezik majd vissza Velencére.

Az új útvonal

Öröm az ürömben, hogy a távokat így sem csökkentettük (sőt még picit növeltük is), és sikerült találni egy csodálatosan szép, kiváló minőségű útburkolattal rendelkező körpályát Csákvár fölött a Vértesben. Higgyétek el, ez a pálya kárpótolni fog mindenkit a tókerülés kihagyásáért. Van benne egy hosszabb emelkedő, egy tüköraszfaltos hosszú száguldás, két oldalon pedig az erdős fasor gyönyörű látványa.

A Shimano Kupa és a Cube Maraton indulóinak kettő, a Capriolo Minimaraton indulóinak 1 kört kell majd abszolválni a 24 km hosszú, Csákvár-Gánt-Csákvár körpályán, mielőtt folytatnák a távot az első két táv Felcsútbodoz a minimaraton pedig vissza Velence felé.

Az új útvonalak pontos leírása és az útvonalak térképe megtalálható a kiírásokban frissítve.

Közvetlen linkek a kiírásokhoz:

Május 4-ig tart a kedvezményes előnevezés

Azok számára, akik szeretnének kedvezményes áron részt venni a két maraton futam valamelyikén vagy a kupán, a kedvezményes előnevezési időszak május 4-én, éjfélkor zárul. A nevezéseket a www.tosport.hu oldalon keresztül tudjátok leadni. Kérünk mindenkit, ügyeljen rá, a leadott előnevezés csak abban az esetben érvényes, ha a nevezési díj május 4-én igazolhatóan el lett utalva bankszámlánkra. A PORT.hu ingyenes bringatúrára nem zárul le az előnevezés május 4.-én, viszont a május 4 és 11 között nevezőknek már nem tudunk ingyenesen emlékpólót biztosítani,

Nevezés a Tour de Velencei-tó futamaira ITT

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo