fbpx

Tour de Hongrie közös kitekerés Pilisszántóra – 4. szakasz / 2023.05.13.

A 44. Tour de Hongrie 2023.05.10-14. között kerül megrendezésre. 5 nap ünnep a szurkolóknak, a 22 résztvevő csapat 132 versenyzőjére pedig 879 km és 7125 m szintkülönbség vár.

Forrás: https://www.tourdehongrie.hu/

Két kiemelkedő szakasza van a versenynek, ahol eldőlhet az összetett sorsa, ez a Kaposvár-Pécs és a Martonvásár-Dobogókő szakaszok. Már az előző években is minőségi volt a résztvevő versenyzők névsora, amit idén tovább tudtak fokozni a szervezők és a csapatok, igazi szupersztárokkal találkozhatunk az utak mellett szurkolva. A legnevesebb sprinterek mellett, az összetett esélyesek között is világsztárokat köszönthetünk.

Egyszóval, 5 nap ünnep veszi kezdetét a hazai kerékpárkedvelők körében. Mi, mint szurkolók, fanatikusok, rajongók, amatőr kerékpárosok, vagy csak érdeklődők, a szurkolásunkkal emelhetjük az esemény fényét. Aki az elmúlt években kint volt az utak mellett, az tudja, hogy mekkora élmény és buli ez nekünk, szurkolóknak is. Örök emlék, mikor a barátokkal, csapattársakkal és bringás ismerősökkel együtt ordítunk az elhaladó mezőnynek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan – lassan már hagyományként – a Fillari Team Budaörs Kerékpáros Sportegyesület idén is szervez közös kitekerést és szurkolást egy Budapest közeli szakaszra. 2023-ban ez a Martonvásár-Dobogókő közötti etap, annak is a pilisszántói emelkedője, amit sokan Mészégetőként ismerhetnek.

Az útvonalvezetés különlegessége, hogy a tavalyi etyeki szakaszhoz hasonlóan, a mezőny 3x mássza meg az 1,8 km / 9%-os falat, melynek tetején hegyi részhajrá van kijelölve. Nekünk szurkolóknak kell ennél jobb?! Nehezen! A versenyzők itt relatív lassan fognak haladni, akciókra van kilátás és mindezt 3x teszi meg a mezőny, mi pedig 3x szurkolhatunk.
A közös kitekerés a budaörsi Városházától indul, csatlakozási pont a Szent Gellért tér, majd a Flórián tér. A tervezett indulási időpontok az alábbiak, figyelembe véve az útlezárásokat:

Az elmúlt években ~100 fő részvételével tekertünk ki az 1-1 kiválasztott szakaszra. Mindig hatalmas élmény volt a barátokkal, ismerősökkel és más amatőr kerékpárosokkal való közös kerékpározás, de egyben kiemelt odafigyelést is igényelt. Ezt megtámogatandó, idén még nagyobb figyelmet és energiát szenteltünk a kitekerés biztonságának növelésére. A RetroBiker és a CoverMarket csapatával együttműködve 3 motoros fogja kísérni a bolyt, a KRESZ szabályainak betartása mellett!

Fotó: BalatonFondo/Tirszin János

A Fillari Team kiemelten kéri, hogy egymásra és a közlekedés többi résztvevőjére odafigyelve közlekedjünk, illetve az alábbi pontok betartását és figyelembevételét!

  • Bukósisak viselése kötelező!
  • Mindenki saját felelősségre, biztos kerékpárkezelési tudással és a 45 km letekeréséhez szükséges állóképességgel vegyen részt!
  • A tempó moderált lesz (26-30 km/h), igazodva a közlekedési helyzetekhez! Az esetleges leszakadókkal a helyszínen találkozunk.
  • A Fillari csapat tagjainak a kéréseit tartsuk be!
  • Az útvonalon kettő kritikus pont lesz, ami kiemelt figyelmet igényel: a Döbrentei téren a Döbrentei utcai kerékpárútra való ráfordulás jobbra, illetve a Szentendrei úton a Czetz János utca magasságában lévő lámpás kereszteződésnél való balra fordulás.
  • A helyszínen mindenkitől kulturált szurkolást kérünk! Mellőzzük a belógatott telefont, zászlókat, táblákat stb.
  • Az eseményen résztvevők hozzájárulnak, hogy a kitekerés és szurkolás alatt videók és képek készüljenek! A résztvevők az elkészült anyagot a továbbiakban privát célra használhatják, melyet az egyesület oldalán és az esemény alatt fogunk közzétenni.

Továbbá Pilisszántó Polgármesterével egyeztetve azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a helyszínen lesznek étel-ital kitelepülések/ vételi lehetőségek, mobil toi-toi-ok, illetve a helyi civil közösségek, csoportok és egyesületek is készülnek performanszokkal.

Mindenkinek önfeledt és örömteli szurkolást kívánunk az ország egész területén! Mi pedig szeretettel várunk minden amatőr és lelkes kerékpárost a pilisszántói közös kitekerésre és szurkolásra!

További információk a Fillari Team Budaörs Kerékpáros Sportegyesület oldalán és az esemény alatt lesznek követhetők, olvashatók.

Esemény linkje: https://fb.me/e/3kSb86VyI

Az útvonal linkje: https://www.strava.com/routes/3090580604097871402

Fillari Team: https://www.facebook.com/fillariteam

Forrás: https://www.tourdehongrie.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo