fbpx

Tour de Hongrie: Figyelmet kérnek a narancsmezesek

Aligha lövünk mellé: a 2019-es Tour de Hongrie egyik legnagyobb figyelemmel övezett csapata lesz a lengyel CCC Development Team.

 

 

Tavaly vett részt először a Magyar Körversenyen a CCC csapata, amely 2019-re megkapta a World Tour-licencet is. A lengyel sztárcsapat nem engedte el a közvetlen utánpótlást biztosító fiataljait, hanem létrehozta a CCC Development Team nevű kontinentális profi csapatot, amely nagyon nagy figyelmet kap tőlünk ebben az esztendőben. Ennek elsődleges oka egy magyar versenyző, Valter Attila személye, aki ebben az évben már a lengyel együttesben szerepel.

 


A CCC Sprandi Polkowicze csapata a 2018-as Tour de Hongrie siófoki prológján

 

Méghozzá meglehetősen sikeresen: februárban harmadik lett az Antalyai Körverseny összetettjében, márciusban szakaszt nyert és összetettben második lett az Istrian Spring Trophyn, áprilisban az összetett harmadik helyén zárt és megszerezte a legjobb fiatalnak járó fehér trikót a Belgrád-Banja Luka négynaposán. Minden kerékpáros hasonlóan sikeres bemutatkozásról álmodozik…

 

 

De kanyarodjunk vissza 2018-hoz, amikor először tűnt fel körversenyünkön a CCC narancssárga mezében tekerő csapat. Valter Attila akkor még a Pannon Cycling Team színeiben harcolt csapatának színeiért. A Pannon igyekezett főszerepet játszani, sok szökésben részt vettek versenyzői, Dina Márton pedig harcban állt a legjobb hegyimenőnek járó piros mezért. Amelyet a CCC védett, Patryk Stosz révén. A viadal legmagasabb pontjára, Bükkszentkeresztre azonban már Valter Attila ért fel elsőként, így ő lett Stosz első számú kihívója. A hátralévő emelkedőkön emlékezetes csatákat vívott a lengyel kerekessel, aki végül meg tudta óvni a piros mezét.

 


A piros mezes Stosz nagyot harcolt Valter Attilával – ma már csapattársak

 

A különleges párharc meseszerű véget ért: a remek magyar hegymászó felkeltette a lengyel klub vezetőinek érdeklődését, s 2019-re magukhoz csábították – immár Stosz csapattársaként szerepelhet a fiatal együttesben…

 

 

A CCC Development Team tíz lengyel és egy tajvani kerékpárost foglalkoztat Valter Attila mellett. A rangidős a maga huszonnégy évével a már említett Stosz, illetve Piotr Brozyna, de az átlagéletkor inkább a húsz felé tendál, három húszéves mellett három tizenkilenc esztendős sportoló is tagja a csapatnak.

 

 

A CCC Development Team eddigi egyetlen győzelmét Valter Attila jegyzi, de tucatnyi Top10-es eredmény jelzi, hogy a fiatalok komoly motivációval állnak rajthoz a versenyeken, mindenki számára vonzó a nagy lehetőség, a CCC World Tour-csapatának elérhető közelsége…

 


Valter Attila

 

Az idei Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik, az első kategóriás nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba, húsz csapat 140 kerékpárosa a hat nap során összesen 890 kilométert teljesít majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo