fbpx

Tour de Bretagne: Kusztor újabb mozgalmas napja

Kusztor Péternek ma sem volt egyszerű dolga a Tour de Bretagne-on, szökés, utolérés, defektből felérés… Az UCI 2.2 kategóriás Europe Tour viadal 2. szakaszán 157 kilométert kellett teljesíteni és az oldalszél ellenére komoly, 43 km/h-s átlag jött ki. Kuszti ma a mezőnnyel érkezett a 47. helyen, az összetettben még nincsenek lényeges különbségek.

A svájci Atlas Personal magyar bringása így nyilatkozott a 2. szakaszról:

Az 1. szakaszhoz képest ma csak néha esett az eső, és a szél is egy picit gyengébb volt, de azért nem volt kicsi… Az elején belekerültem egy elmenésbe, elég sokan voltunk, nagyon jónak tűnt. De sajnos nem nagyon tudtunk eltávolodni és utolért minket a mezőny. Ezek után el tudott lépni 4 ember a max. előnyük 1:30 volt. A vezető versenyző csapata dolgozott, később besegített neki még  egy-két másik francia csapat is, szépen közeledtünk az élen haladókhoz.

Nagyjából 30 kilire a céltól kaptam egy hátsókerék defektet. Igen gyorsan sikerült visszazárkóznom, részben a csapattársaim segítségével. Michi gyorsan előre vitt, de a mezőny feléig jutottunk csak, amikor láttam, hogy 2-3 csapat is nyélen szélez és hatalmas tempót megy. Innentől nagyon kemény volt, de nagy nehezen előre jutottam és nem is mozdultam onnan. A cél városába érve még 4 kör várt ránk. A 3.-ban el tudott szakadni pár versenyző, köztük a csapattársam, Fumeaux.

Haza is értek pár mp-vel, és Fumeaux megszerezte a 2. helyet, én a mezőnyben jöttem. Összetettben kicsit visszacsúsztam, de a verseny még mindig teljesen nyitott. Ma egy kicsit fáradtabbnak éreztem magamat, lehet, hogy most jött ki a hosszú utazás. Remélem, hogy ezzel túl is vagyok a nehezebb részeken. Meglátjuk mit hoz a többi nap. Az tuti, hogy a csapatom nagyon erős és elszánt.

A főszervező nagyon jóban van a csapatvezetőnkkel, sokat szoktam vele beszélgetni. Nagyon kedvel minket, tetszik naki a csapat, hogy mi nem vagyunk nagyképűek, hanem csak szépen szerényen csináljuk a dolgunkat. Viccből azt mondta, hogy ha idén is én nyerek, akkor befejezi. Na ezt valószínű nem komolyan mondta. Nagyjából ennyi mára.

A 2. szakasz eredménye:
1. BERTHOU Eric FRA BSC 3:38:08.
2. FUMEAUX Jonathan SUI ARH
3. LE MONTAGNER Benjamin FRA BZH
4. PARTRIDGE Robert GBR EDR
5. BREEN Vegard * NOR TJM
6. CAUQUIL Yohan FRA LPM

47. KUSZTOR Peter HUN ARH 9 mp.hátrány

Az összetett állás:
1. LE MONTAGNER Benjamin FRA BZH 7:42:14
2. BERTHOU Eric FRA BSC 7 mp. hátrány
3. BREEN Vegard * NOR TJM 15 mp. hátrány
4. OLIVIER Daan * NED RB3 17 mp. hátrány
5. ALAFACI Eugenio * ITA LET 20 mp. hátrány
6. OLEJNIK Michal POL VRU 22 mp. hátrány

15. KUSZTOR Peter HUN ARH 34 mp. hátrány

Az 1. szakasz összefoglalója

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo