fbpx

Tour de Bretagne: fontos befutó a Mur-on

Fontos szakaszán van túl a címvédő Kusztor Péter részvételével zajló franciaországi UCI 2.2 kategóriás Europe Tour verseny, a Tour de Bretagne mezőnye. A negyedik napon a Mur de Bretagne emelkedőjét kellett többször is megmászni és a befutó is a meredek hegyen volt.

Minden az utolsó körben dőlt el, amire a sok akció után Kuszti kicsit fáradtabban érkezett már és ma nem bírta a tempót a spiccel. A győzelmet a dél afrikai Reinhardt Janse Van Rensburg szerezte meg az összetettben pedig a hazai terepen induló francia proteam, a Bretagne Schuller bringása, a második helyen érkező Eric Berthou vette át a vezetést. A svájci Atlas Personal magyar versenyzője a 35. helyre csúszott vissza, 1:24 perc hátránnyal.

Kuszti így nyilatkozott közvetlenül a befutó után:

Kőkemény nap volt, folyamatos lószparádéval. Én is sok akcióra mentem, mert jól éreztem magamat, de soha nem tudtunk eltávolodni. Hideg volt, de szerencsére az esőt 95%-ban megúsztuk. A befutó hegy, a Mur de Bretagne egy nagyon nehéz meredek. Minden körben elöl mentem, de sajnos az utolsóban 1 kilire a végétől leszakadtam. Még három nap van hátra, bármi lehet.

A 4. szakasz eredménye:
1. JANSE VAN RENSBURG Reinardt RSA MTN 3:52:18.
2. BERTHOU Eric FRA BSC 6 mp. hátrány
3. MCCARTHY Jay * AUS AUS 11 mp. hátrány
4. VIGNES Anthony FRA BIC 11 mp. hátrány
5. ALAPHILIPPE Julian * FRA ADT 11 mp. hátrány
6. GOOS Marc * NED RB3 11 mp. hátrány

41. KUSZTOR Peter HUN ARH 57 mp. hátrány

Az összetett állás:
1. BERTHOU Eric FRA BSC 15:09:32.
2. BREEN Vegard * NOR TJM 18 mp. hátrány
3. OLIVIER Daan * NED RB3 21 mp. hátrány
4. JANSE VAN RENSBURG Reinardt RSA MTN 22 mp. hátrány
5. FUMEAUX Jonathan SUI ARH 28 mp. hátrány
6. ROWSELL Erick * GBR EDR 30 mp. hátrány

35. KUSZTOR Peter HUN ARH 1:24 perc hátrány

A 3. szakasz összefoglalója

A 2. szakasz összefoglalója

Az 1. szakasz összefoglalója

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.