fbpx

Tour 2016: más dimenziókban a Dimension Data

Negyedik szakaszgyőzelmét szerezte a francia körversenyen az idén először World Tour licencet kapó Dimension Data. Mark Cavendish három sprint elsősége után a 162, 5 kilométeres 7. szakaszon L’Isle-Jourdain és Lac de Payolle között Steve Cummings  okos versenyzéssel aratott szólógyőzelmet.  

Hegyi szakaszon nem szokatlan, hogy  29 versenyző alkotja a nap szökevénycsoportját. Rendszerint vegyesen van egy ilyen csapatban, aki csak előremenekül a nagy hegynek, aki előretolt bástya és aki direkt az adott szakaszon szeretne elsőként hazaérni. Ritkán adódik azonban, hogy egy több mint öt perccel vezető sárga trikós is a szökevénycsoportban van. Greg van Avermaet (BMC) minden lehetőt megtett azért, hogy holnap is viselhesse a mezt – sikerrel.

cummings_7

A szakaszgyőzelemért pedig ezen a napon Steve Cummings tette meg a legtöbbet. A nagy szökevénycsoport a 4. kategóriás emelkedő után esett szét, és már ebben nagy érdeme volt a brit versenyzőnek,  aki láthatóan készült erre a napra. Az 1. kategóriás Aspinen fokozatosan nőtt az előnye, végül egy perc előnnyel ért célba Daryl Impey (Orica-BikeExchange) és Daniel Navarro (Cofidis) előtt. A  Cummings üldöző trió harmadik tagja Vincenzo Nibali (Astana) volt, aki ugyan leszakadt a végén a másik kettőtől, de övé lett a legaktívabb versenyzőnek járó piros rajtszám.

A főmezőnyben igazából csend és nyugalom volt, az Aspinen felfelé stabilan négy és fél perc volt az időhátrányuk Cummingshoz képest.  Kisebb dráma azért zajlott két francia versenyző körül: Thibaut Pinot (FDJ) és Warren Barguil (Giant-Alpecin) is némi időhátrányt szedett össze, pedig a hegy aljánál Barguil még támadott, és épp  az FDJ vezette főmezőnyt fogta be.

A szakasz végén még akadt egy másik dráma: az 1 kilométeres lufikapu összedőlt, Adam Yates (Orica-BikeExchange) első ránézésre csúnyán megsebezte magát, de nem érte komoly sérülés.

Top10 a szakaszon

1 Stephen Cummings (GBr) Dimension Data 3:51:58
2 Daryl Impey (RSA) Orica-BikeExchange 0:01:05
3 Daniel Navarro (Spa) Cofidis, Solutions Credits
4 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 0:02:14
5 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 0:03:04
6 Luis Angel Mate (Spa) Cofidis, Solutions Credits 0:04:29
7 Geraint Thomas (GBr) Team Sky
8 Wouter Poels (Ned) Team Sky
9 Gorka Izaguirre (Spa) Movistar Team
10 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team

Összetett top10  

1 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 34:13:40
2 Julian Alaphilippe (Fra) Etixx – Quick-Step 0:06:36
3 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:06:38
4 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:06:39
5 Christopher Froome (GBr) Team Sky 0:06:42
6 Nairo Quintana (Col) Movistar Team
7 Warren Barguil (Fra) Team Giant-Alpecin
8 Pierre Rolland (Fra) Cannondale-Drapac
9 Daniel Martin (Irl) Etixx – Quick-Step
10 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team

kép forrása: twitter.com/letour

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo