fbpx

Totális ausztrál siker a Tour Down Under-en, a Quintana-fiúk átvették a trikót Argentínában

A 21 éves Caleb Ewan újabb szakaszt nyert a Tour Down Under utolsó napján, míg csapattársa, Simon Gerrans az összetett győzelemmel tette teljessé az Orica-GreenEdge sikerét Ausztráliában. Mindeközben Argentínában Nairo Quintana gyakorlatilag összetett győzelemhez segítette öccsét.

Tour Down Under - Stage 5

Az ausztrál Orica-GreenEdge gyakorlatilag tarolt a legfontosabb hazai kerékpárversenyen, a fiatal sprinter, Ewan az adelaide-i felvezető kritérium után a 90 kilométeres záróetapot is bezsebelte ma, összesen két szakaszt nyert. A 35 éves Gerrans pedig szintén két szakaszsiker mellett az összetett győzelmet is megszerezte, és ő az első versenyző, akinek ez négyszer sikerült.

Videón a 6. szakasz hajrája:

A Santos Tour Down Under végeredménye:

1. Simon Gerrans (ORICA-GreenEDGE) 19:11:33
2. Richie Porte (BMC Racing) +0:09
3. Sergio Luis Henao (Team Sky) +0:11

A Tour Down Under honlapja eredményekkel, fotókkal, videókkal: http://tourdownunder.com.au/en

Argentínában eközben a Tour de San Luis királyetapjára került sor, közel 160 kilométer végén a 2140 méter magas Filo de la Sierra de Comechingones csúcsra kellett felmászni. Itt egy háromfős szökés alakult ki, a verseny kolumbiai sztárja, Nairo Quintana (Movistar) öccsét, Dayert segítette, hogy sikerüljön elszakadni az összetett vezető argentin Eduardo Sepulvedától.

lopez-y-los-quintana-poder-colombiano-001

Ez sikerült is, a Quintana-fivérek és az Astana kolumbiai profija, Miguel Angel Lopez hármasban haladtak együtt a célig. A győzelmet az Astana bringása szerezte meg, de Dayer Quintanának a harmadik hely és az időjóváírás is elég volt a zöld trikó átvételéhez, Sepulveda ötödikként érkezett. Ma a San Luis-i záróetapon már csekély esély van trikócserére.

Eredmények és bővebb információk, fotók, videók a versenyről: http://toursanluis.com/

Előzetes cikkünk a két versenyről: https://bikemag.hu/magazin/hirek/sprint-vagy-hegyi-befuto-te-mit-valasztanal

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo