fbpx

Topeak Transformer RX állvánnyal integrált pumpa

A Topeak Transformer™ RX innovatív, többfunkciós eszköz a gyakran utazó kerékpárosok számára. Kerékpárszerelő állványként is funkcionál, egyben egy teljes értékű, nagynyomású állópumpa. Ideális a kirándulások során végzett karbantartásokhoz vagy éppen a versenyek előtti utolsó “simítások” elvégzésére.

A Topeak multifunkciós „pumpaállvány“ a „Transformer-sorozat” legkisebb méretre összehajtható, legkönnyebb változata. Vállhevederrel ellátott zsákjában hordozható, de egy nagyobb hátizsákba vagy versenytáskába is simán elhelyezhető. Abból kivéve a lábak lehajtását követően előbukkannak a lánc-, illetve támvilla alátámasztására szolgáló konzolok, amely a kerékpár stabilizálására szolgálnak. Az állítható tartók egy mozdulattal az adott kerékpár vázkialakításához igazíthatók. A stabilan álló kerékpáron pedig már elvégezhető a legtöbb karbantartási művelet, illetve a hatékonyan működő integrált pumpával a kívánt guminyomás is könnyedén biztosítható.

A Transformer™ RX esetében a maximális nyomás akár 11 Bar, a dugattyúhossz fél méter feletti, tehát e tekintetben egyértelműen teljes értékű műhelypumpaként szolgál. A pontos nyomást a pumpa gumírozott, ergonomikus fogantyúja mellé kihajtható kijelzőről olvashatjuk le. Ez sajnos az RX-modell egyetlen gyenge pontja: a „műszer“ kiforgatása sem éppen ergonomikus, továbbá hiába van a pumpa tetején “szem előtt”, a számok és a mutató egyaránt “mikroszkópikus” méretű. A szelepcsatlakozó fej fém konstrukció, működtetése – miután a tartóból “előbányásztuk” – megfelelően kényelmes, megfordítással pedig mindkét szeleptípust kezeli.

A legtöbb kerékpárhoz egy pillanat alatt beállítható tartókonzolok…

A Topeak a fifikás technikai megoldások elismert mestere, folyamatosan keresi az új utakat a kerékpárkiegészítők világában. Mint minden fejlesztése, a Transformer™ RX is a kerékpáros életének egyszerűbbé tételét célozza meg. Beszerzésével utazáskor nincs szükség külön állványra és pumpára, mindkettő egy kompakt, könnyen hordozható táskában lapul. A Transformer™ RX az integráció jegyében született, hasonlóan a körképünkben szereplő hátsó lámpaként funkcionáló I-Glow MiniRocket, vagy a vázba integrált Ninja P minipumpával. Ezek valóban innovatív megoldások, amit nemcsak a bicajosok, hanem a szakma is elismer. A Topeak eme terméke elnyerte többek közt az Eurobike Award Gold, és a Taipei Cycle Gold különdíját is.

Ma már egész modellcsalád kapható a Transformer-koncepció alapján. A most bemutatott RX a legkönnyebb, de akár egy 20 kg-os kerékpárt is relatíve stabilan tart. A könnyített ötvözött alumíniumcsöveknek köszönhetően tömege mindössze 1 kg, és 8.6×9.2×68.7cm méretre csomagolható össze.

Hordtáska is jár hozzá!

Kinek jelent előnyt egy hordozható integrált állványos pumpa? Leginkább azoknak, akik gyakran szállítják a kerékpárt, versenyeznek, rajt előtt végzik az utolsó finomításokat, ott helyezik nyomás alá a kereket a terepviszonyok, illetve az időjárás függvényében. Hasonlóképpen a nem otthonról útnak induló kirándulók, csillagtúrázók is kedvelni fogják a Topeak Transformer™ RX innovatív funkcionalitását, stabilan, gyorsan és praktikusan tudják a kerékpárt menetkésszé varázsolni.

Kihajtva: a kerékpár üzembe helyezés alatt…

Jellemzők:
teljes értékű műhelypumpa és kerékpárállvány egyben
ideális utazáshoz, kerékpáros túrázáshoz
rendkívül könnyű, kis méretre összehajtható
saját vállhevederrel ellátott zsákjában hordozható (akár a hátizsákba is belefér)
könnyített ötvözött alumínium pumpatest
11 bar maximális nyomás
univerzális szelepfej
kényelmesen kezelhető, gumírozott T-markolat
kihajtható nyomásmérő
20 kg terhelhetőség

Alapanyag: ötvözött alumínium
Magasság: 687 mm (8.6×9.2×68.7 cm méretre összehajtható)
Dugattyúhossz: 520 mm (!)
Tömeg: 1010 g
Nyomás: 11 Bar

Értékelés
Hatékonyság: 4
Praktikus használat: 3
Minőség: 4
Ár/érték: 2

Ajánlott fogyasztói ár: 37900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A kerékpárt stabilan tartva varázsolhatjuk menetkésszé.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo