fbpx

Topeak Ninja P minipumpa

Az innovatív kerékpár-kiegészítők specialistája évről-évre megannyi meghökkentő megoldással áll elő. A nemrég bemutatott Topeak Ninja P minipumpa fő érdekessége, hogy menet közben a nyeregszár belsejében lapul, így nem koszolódik, nem okoz légellenállást, nem befolyásolja a kerékpár megjelenését – és ami a legfontosabb – még véletlenül sem felejtjük otthon!

A Ninja-P kör keresztmetszetű nyeregszárak belsejébe passzol, cserélhető gumiékek segítségével stabilan rögzül. A pumpa használatához először a nyeregszárat kell kihúzni, abból viszont már fél fordítással kihúzható a Ninja-P. Ezután úgy használható, mint bármely más minipumpa. Egyáltalán nem is csúnya darab, alapjába véve a kerékpár külsején is jól mutatna, de a letisztult megjelenést kedvelők számára az elrejthetőség lehetőse minden bizonnyal vonzó. A kerékpár a ráaggatott “díszek” nélkül a legszebb!

Megannyi praktikus, érdekes, a kerékpározás élményét fokozó innovatív megoldás szerepel a Topeak széles alkatrészkínálatában. A lámpával integrált nyeregtáska, sárvédő, illetve pumpa után az integráció elvét a kerékpár különböző “zugaiban” elrejtett szerszámféleségekből álló Ninja-sorozat viszi tovább. A Topeak Ninja P forradalmi elgondolás, a teljes értékű minipumpa valóban a kerékpárba integrált. Nem húzza a mezzsebet, és nem foglal helyet a a táskában, és nem “díszeleg” a vázon. Zseniális ötlet, és a legjobb tulajdonsága, hogy – gondolva a feledékenyekre – valóban mindig velünk van!

A 62-grammos minőségi aluötvözetből készült pumpa többféle nyeregszár-átmérőbe illeszkedik, stabilan, zajmentesen rögzül. A megoldás egyetlen hátrányát az elektromos váltórendszert alkalmazó kerékpárok tulajdonosai fogják érezni: nekik a széles Topeak pumpapalettáról minden bizonnyal egy másik modellt kell választani!

A Topeak Ninja sorozat máris számos nemzetközi díjban és elismerésben részesült. Megkapta például a rangos „reddot award“ fődíját, amely a leginnovatívabb közlekedést elősegítő termékeknek jár. És nemcsak az ölet telitalálat, hanem – ahogy a Topeak termékek esetében már megszokhattuk – a kivitelezés is elsőrangú. Az apró méretű, könnyű Ninja P CNC-megmunkált ötvözött alumíniumból készül, pontos, finom működést biztosít, Presta (szingó) szeleptípussal kompatibilis.

Ezen felül számos apró ötletes megoldást kínál a Ninja P, ilyen például az esetleges megszorulás esetén alkalmazható 5 mm-es imbuszkulcsnyílás, amellyel a pumpa már könnyedén elforgatható. A szelepet út közben egy porvédő takarja, így elővéve minden esetben tökéletesen működő pumpával állhatunk neki a szerelésnek. Ráadásul a Ninja P-hez még egy nyeregmagasság-biztosító jelzőgyűrűt is kapunk. Az összes Ninja “fegyvert” a Topeak Ergon Racing Team, köztük az MTB maraton-világbajnok Alban Lakata használja és „melegen“ ajánlja.

A mellékelt gumigyűrűk biztosítják a stabil rögzítést!

Jellemzők:
nyeregszár belsejében elhelyezhető minipumpa
nem terheli a zsebet vagy táskát
mindig a kerékpárral “utazik”, nem felejthető otthon
többféle méretű nyeregszárral kompatibilis
stabil, zajmentes
rendkívül könnyű
ötvözött alumínium pumpatest és markolat
akár 11 bar nyomás
Presta (szingó) szelepcsatlakozás
szelepfejet takaró porvédő

Hossz: 205/300 mm
Tömeg: 62 g
Felszerelhetőség: nyeregszár belsejébe (!)

Értékelés
Hatékonyság: 2
Praktikus használat: 3
Minőség: 4
Ár/érték: 3

Ajánlott fogyasztói ár: 7600 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Gondolva a feledékenyekre: valóban mindig velünk van!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo