fbpx

Tömegbukás után Campenaerts győzelem a Giro 15. szakaszán

A Giro d’ Italián a tömegbukással kezdődő 15. szakaszon végül a szökevények értek haza, mely Victor Campenaerts győzelmét hozta. Az összetettben Buchmann kiszállásával Valter Attila egy helyezést lépett előre.

Forrás: giroditalia.it

A Giro d’Italia 15. szakasza ismét egy könnyebb napnak ígérkezett a hétfői királyszakasz előtt, a 147 km-es etapon szökevénysikerre lehetett számítani, mert a sprintereknek igazán nem feküdt a 4. kategóriás emelkedő háromszori megmászása, az összetett menőknek pedig nem volt elég nehéz ahhoz, hogy komoly energiát fektessenek a támadásba.

A szakasz sajnos tömegbukással indult, amibe Dina Márton is belekerült, de szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta az EOLO-Kometa bringása, aki a verseny után így nyilatkozott: “Szerencsére nem lett nagy bajom, egy pár régi seb szakadt fel a kezemen. Sajnos a bicó is darabokra tört, dehát ez a legkisebb probléma ilyenkor. A bukás után ma mindenki meglehetősen óvatos volt.” A bukás egyik nagy vesztese Emanuel Buchmann volt, aki nem tudta folytatni a versenyt és az összetett 6. helyéről volt kénytelen kiszállni. A nagyobb nevek közül még Ruben Guerreiro járt hasonlóan pechesen.

A bukás után megállították a versenyt amíg a zsűri is rendezte a sorait. Az új rajt után egyből kialakult a nap szökése melybe Dries De Bondt (Apecin-Fenix), Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix), Simone Consonni (Cofidis), Lars van den Berg (Groupama-FDJ), Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert-Materiuax), Stefano Oldani (Lotto Soudal), Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), Dario Cataldo (Movistar), Albert Torres (Movistar), Nikias Arndt (Team DSM), Victor Campenaerts (Team Qhubeka-Assos), Max Walscheid (Team Qhubeka-Assos), Lukasz Wisniowski (Team Qhubeka-Assos), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) és Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) került bele. A mezőny élén az Ineos diktálta a tempót, de nem igazán törődött a szökevényekkel, mert senki nem volt veszélyes Bernal rózsaszín trikójára, így az elmenés előnye folyamatosan nőtt.

Az utolsó 30 km sikerült érdekesre a versenyen, a világ egyik legjobb időfutammenője Victor Campenaerts hagyta ott a többieket Riesebeekkel és Torresszel az oldalán, de Torres nem bírta sokáig velük, így a belga és a holland maradtak egymás ellen. Folyamatosan próbálták egymást leszakítani, de egyiküknek sem sikerült megszabadulni a másiktól, ezért végül sprint döntött a győzelem sorsáról. Riesebeek indított, de Campenaerts tudott rá válaszolni, mellyel a Qhuabeka-Assos bringása nyerte meg a szakaszt.

A mezőny békében ért be a célba és az összetett eleje csak Buchmann kiszállásával módosult, Valter Attila is előrelépett a 11. helyre. Az összetettet továbbra is Egan Bernal vezeti.

A sérülése ellenére Dina Márton is a mezőnnyel érkezett és a 112. helyen áll az összetettben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo