fbpx

Tom Dumoulin nevével fémjelzett fantasztikus kerékpárpálya található Hollandiában

Hollandiában különleges bringa pálya várja a kerékpározás szerelmeseit, a Tom Dumoulin Bike Park-ban a legváltozatosabb körülmények között tesztelhetjük képességeinket.

A 2017-es Giro d’Italia győzteséről elnevezett kerékpáros park 6 hektáros területén 3,2 km összhosszúságú pályán róhatjuk a különbözőnél-különbözőbb köröket. Többféle útfelületekkel találkozhatunk a körök során, pl macsköves szakaszt is terveztek a pályára. Szintkülönbségben is bővelkedik a kerékpáros park, a 2,5%-ostól a 22,5%-os falig találhatók emelkedők az útvonalon, melyeken kiválóan csiszolhatjuk mászótudásunkat. A park koncepciója az volt, hogy lehetőleg minden olyan elemet beletervezzenek a pályába, amivel egy kerékpáros találkozhat a közutakon, ezáltal semmi sem fogja őket meglepetésként érni a valódi utakon sem (jó ötlet – szerk.).

Limburg tájegységei is megjelennek a Tom Dumoulin Bike Park-ban, kerékpározhatunk Észak-, Közép- és Dél-Limburg jellegzetes tájain, pl az “Észak-Limburg” nyomvonal többnyire nyitott, szeles, a “Közép-Limburg”-ban a kerékpárosok víz melletti fasorok között cikázhatnak, míg a “Dél-Limburg”-ban a legnagyobb kihívást a meredek emelkedők jelentik.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo