fbpx

Tökéletes másolat, videón a bizonyíték!

Újabb két szakasszal folytatódtak a profi országúti kerékpárversenyek a déli féltekén, az ausztráliai WorlsTour-viadal, a Tour Down Under és az UCI 2.1 kategóriás Tour de San Luia Argentínában is végkifejletéhez közeledik…

Richie Porte

Richie Porte

Ausztráliában tegnap emelkedő befutón még az összetettet vezető Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) aratott újabb győzelmet, ráadásul a címvédő Rohan Dennis (BMC) 8 másodpercet kapott, s vele együtt a mindaddig őt segítő csapattárs, Richie Porte is. Ennek a 8 másodpercnek igencsak megnőtt a jelentősége a mai királyetapon, ahol az utolsó 3 kilométeren az egyre meredekebb Willunga Hill várta a mezőny.

Összefoglaló videó:

Nagyjából másfél kilométerrel a vége előtt kiderült, hogy Rohan Dennis ma nem fog beleszólni a versenybe, leszakadt az esélyesek csoportjáról, végül közel egy percet kapott. Nem így csapattársa, a BMC-be frissen igazolt Porte, aki szinte tökéletesen lemásolta tavalyi sikerét, olyan tempót diktálva végig az utolsó kilométeren, hogy csak idő kérdése volt, mikor szakad ki mögüle mindenki, ezúttal Sergio Henao (Sky) bírta a legtovább.

a hajrá videón:

Porte az összetettet vezető Gerransnak végül 17 másodpercet adott, ami nem volt elég a trikócseréhez. Most 9 másodperc van köztük, érdekesség, hogy ha tegnap Porte nem marad ott Dennis mellett, csak 1 mp lenne a különbség. Azonban ismerve a holnapi záróetap és a két versenyző karakterisztikáját, azt az 1 mp-t is nehéz lenne ledolgozni, ha nem történik valami balszerencse Gerrans-szal.

A Tour Down Under honlapja eredményekkel, fotókkal, videókkal: http://tourdownunder.com.au/en

Eközben Argentínában is egy hegyi befutóval, valamint egy kevésbé nehéz etappal folytatódott a verseny. Az El Amango emelkedőjén az argentin Eduardo Sepulveda nyert nagy előnnyel, a kolumbiai Janier Acevedo-t 54 másodperccel megelőzve. A sztárok közül Nairo Quintana (Movistar) és Rafal Majka (Tinkoff) 2:10 perc hátránnyal érkeztek a 7. illetve a 6. helyen, Vincenzo Nibali (Astana) több mint 5 percet kapott.

Sepulveda

Eduardo Sepulveda

Ma egy háromfős szökés ért haza egy nagyjából sík terepen kijelölt 168 kilométeres etapon, a három argentin közül azonban egyik versenyző sem szólt bele az összetett alakulásába, a győzelmet German Tivani szerezte meg. Összetettben Sepulveda mögött szorosan, 3 másodperccel áll a fiatalabbik Quintana, Dayer, 38 másodperccel lemaradva az Etixx Quick Step kolumbiai hegyimenője, Rodrigo Contreras és 42 másodpercre Nairo Quintana.

Eredmények és bővebb információk, fotók, videók a versenyről: http://toursanluis.com/

Előzetes cikkünk a két versenyről: https://bikemag.hu/magazin/hirek/sprint-vagy-hegyi-befuto-te-mit-valasztanal

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo