fbpx

Tobias Lund Andresen az első magyarországi ifjúsági világkupa győztese

Vásárosnamény és Nyíregyháza között egy 107,3 kilométeres szakasszal zárult a Visegrad 4 Juniors Nations’ Cup kerékpárverseny. Az etap végén ezúttal is mezőnyhajrá döntött, amit immáron a negyedik szakaszgyőzelmét ünnepelve a dán Tobias Lund Andresen nyert meg. Az ifjúsági korosztály egyik legnagyobb ígérete ezzel összetettben is toronymagasan győzött.

Az utolsó etap éles rajtját követően a német válogatott kontrollálta a mezőnyt egészen az első gyorsasági részhajráig, ahol a sprinterük, a zöld trikós Luca Dressler bizonyult a leggyorsabbnak az osztrák Stefan Marble és az olasz Manuel Oioli előtt.

Miután kissé megnyugodtak a kedélyek, az osztrák Bernhard Lube lépett el, aki azonban bő húsz másodpercnél nagyobb előnyt nem tudott felépíteni, így rövidesen utol is érték. Az ő próbálkozását honfitársa, Stefan Marble és a svájci Dominik Weiss kettőse követte, ám ők sem jutottak sokkal messzebb.

A nyíregyházi körpályára beérve az első áthaladás egyben a nap második részhajrája is volt, ahol a sárga trikós dán Tobias Lund Andresen bizonyult a leggyorsabbnak, Dressler és a szlovén Ziga Piskule kettősét maga mögé utasítva.

Két körrel a verseny vége előtt Árvai Kristóf indult el, a sprintre készülő olasz válogatott ellenben nem engedte el.

A mezőnyhajrát a dán és az olasz csapat vezette fel, végül ezúttal is Tobias Lund Andresen volt a leggyorsabb, aki ezzel megszerezte negyedik szakaszgyőzelmét két olasz, Lorenzo Ursella és Armando Lettiero előtt. A legjobb magyar kerekes a nyolcadik helyen célba érő Sánta Ármin lett.

„Nem gondoltam volna, hogy négy szakaszt is sikerül nyernem, egy vagy két etapgyőzelemben bíztam, de ez minden álmom felülmúlta. A csapatom ezen a napon is remek munkát végzett, ma már az egész mezőny ellenünk dolgozott, folyamatosan támadtak minket, nem volt könnyű dolgunk. Örülünk, hogy ismét tökéletesen sikerült a sprintet felvezetnünk, így feltettünk az i-re a pontot” – mondta az összetett verseny győztese Tobias Lund Andresen.

„Az első szakaszhoz hasonlóan, a technikás körpálya miatt ezúttal is kaotikus volt a szakasz vége. Az utolsó két kanyarból nagyon jól sikerült kijönnöm, bár a sprintet csak a tizenötödik hely környékéről tudtam megkezdeni, ami annyihoz volt elég, hogy az első tíz között érjek célba” – nyilatkozta a harmadik szakasz során, a legjobb helyen végző magyar kerékpáros Sánta Ármin.

„Két kilométerrel a vége előtt volt egy kisebb bukás, ami miatt majdhogynem meg kellett állnom, így csak a mezőny végén sikerült célba érnem, de ennek ellenére megőriztem összetettben, a legjobb magyarnak járó megkülönböztető trikót. A szakasz során többször is próbálkoztunk, igyekeztünk kontrollálni a történéseket, szerettük volna felvezetni a hajrát. Örülök, hogy részt vehettem ezen a világkupán, bízunk benne, hogy jövőre előrébb léphetünk” – vélekedett a verseny legjobb magyar kerékpárosa Mészáros Bence.

Eredmények

3. szakasz, Vásárosnamény-Nyíregyháza (107,3 km)
1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 2:23:01
2. Lorenzo Ursella (Olaszország) a.i
3. Armando Lettiero (Olaszország) a.i
4. Luca Jenni (Svájc) a.i
5. Josef Cekal (Csehország) a.i
6. Alessandro Romele (Olaszország) a.i
7. Igor Nadoveza (Szerbia) a.i
8. Sánta Ármin (Magyarország) a.i
9. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) a.i
10. Daniel Sporysch (Csehország) a.i

Összetettben a dán Tobias Lund Andresen győzött a német Luca Dressler és a szintén dán Gustav Wang előtt. A pontversenyben Dressler zárt az élet, a legjobb magyarnak járó megkülönböztető trikót Mészáros Bence szerezte meg, a legjobb cseh Stepan Siroky, a legjobb lengyel Julian Kot, míg a legjobb szlovák Timotej Piliarkin lett. A csapatversenyben a dánok végeztek az első helyen.

Összetett

1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 6:03:37
2. Luca Dressler (Németország) + 31 mp
3. Gustav Wang (Dánia) + 32 mp
4. Moritz Kretschy (Németország) + 40 mp
5. Klaus Bitzinger (Németország) + 42 mp
6. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) + 43 mp
7. Matic Macek (Szlovénia) + 44 mp
8. Luca Jenni (Svájc) + 46 mp
9. Sefan Marble (Ausztria) + 46 mp
10. Alessandro Romele (Olaszország) + 51 mp
.
13. Mészáros Bence (Magyarország) + 51 mp

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrad 4 Juniors magyar futamának hivatalos honlapján találhatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo