fbpx

Több mint 1300-an indultak az első BalatonFondón

Május 1-jén hétfőn több mint 1300 indulóval rendezték meg első ízben a BalatonFondo nevű amatőr kerékpárversenyt, mely az elmúlt évtized legnagyobb létszámmal megrendezett országútis futama lett hazánkban.

2023. 05. 01. BalatonFondo, Fotó: Vanik Zoltán

A két napos esemény díszvendége Valter Attila, a világ legjobb országútis kerékpárcsapatának számító Jumbo-Visma versenyzője, regnáló magyar bajnok és a Giro d’Italia rózsaszín trikójának korábbi viselője volt. Attila aktívan részt vett a hétvégi programjaiban, a dedikálás és közönségtalálkozó mellett a rajtoltatásban és díjkiosztókban is a rajongók rendelkezésére állt.

A kerékpársport szerelmesei, akik tíz különböző nemzet színeit képviselték, kis forgalmú utakon kalandoztak, a GranFondo keretein belül 126, míg a MedioFondót választva 60 kilométert abszolválva, Magyarországon egyedülálló módon végig lezárt, biztosított utakon tekerve.

2023. 05. 01. BalatonFondo, Fotó: Vanik Zoltán

Az útvonal hazánk egyik legszebb tájegységet, a Balaton-felvidéket járta körbe, Tapolca, Nagyvázsony és számos település érintésével, a Tanú hegyek mellett elhaladva érkeztek vissza a versenyzők Füredre.

A BalatonFondo azon túl, hogy útvonalával a tavalyi Giro Nagy Rajtnak állított emléket, egyben egy Olaszországban, Németországban és Ausztriában népszerű, hazánkban eddig meg ismeretlen verseny típust, az úgynevezett GranFondot szeretné meghonosítani Magyarországon.

2023. 05. 01. BalatonFondo, Fotó: Vanik Zoltán

Különösen sok külföldi versenyzőt vonzva az egész Balaton-felvidék régió bemutatására alkalmas ez a típusú verseny, amely sok ezer vendégéjszakát a térségbe hozva jelentős segítséget nyújtott az idei balatoni idegenforgalmi szezon korábbi kezdéséhez, így az egész térség turizmusára jelentős pozitív hatást gyakorolt.

2023. 05. 01. BalatonFondo, Fotó: Vanik Zoltán

A MedioFondo győztese Vock András lett, aki Simon Pétert és Erdős Dánielt előzte meg, míg a GranFondo során Balogh Zsombor haladt át elsőként a célvonalon nagy sprintben Bozsik Bence és Apró Csaba előtt.

Teljes eredménylista itt elérhető:

Eredmények

Fotók: Vanik Zoltán/BalatonFondo2023

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások