fbpx

Tim Merlier sprintgyőzelem a Giro d’Italia 2. szakaszán

Mezőnyhajrát hozott a Giro d’Italia 2. szakasza, ahol az Alpecin-Fenix bringása Tim Merlier volt a leggyorsabb, maga mögé utasítva a világsztár sprintereket.

A Giro d’Italia 2. szakaszán 179 km várt a mezőnyre. Túl sok izgalomra nem lehetett számítani ezen a napon, mert mindössze egy 4. kategóriás emelkedőt tartalmazott ez a szakasz, így szinte biztosra vehető volt, hogy a sprinterek küzdenek meg a szakaszgyőzelemért, ha nem néznek el nagyon egy szökést.

A rajt után egyből elment a nap szökése, melyet három bringás – Filippo Tagliani (Androni Giocattoli-Sidermec), Umberto Marengo (Bardiani-CSF-Faizané), Vincenzo Albanese (Eolo-Kometa) – alkotott. Miután az elmenés előnye elérte az 5 percet a sprinterek csapatai az élre álltak és szép lassan elkezdték faragni a hátrányukat, mellyel a szökés sorsa megpecsételődött. A szakasz során a részhajrák okoztak némi izgalmat, az elsőnél a vonal nem oda volt felfestve mint ahol a kapu volt, így a legszemfülesebb bringás, Gaviria gyűjtötte be a legtöbb pontot. Míg a második részhajránál Ganna rózsaszín trikóját próbálta veszélyeztetni Evenepoel, de az olasz elvitte a részhajrát.

Az utolsó 10 km-re felébredt a mezőny és komoly tempót diktáltak, a sprinterek emberei mind próbálták a legjobb helyzetbe hozni a csapataik leggyorsabb tagját. Vivani kapta a legjobb felvezetést, de a hajrá indításakor bezárták az olaszt. Tim Merlier korán indított, de az Alpecin-Fenix sprintere végig bírta ezt a tempót és végül megnyerte a szakaszt. A második helyen Giacomo Nizzolo ért célba, míg Elia Vivianinak a harmadik hellyel kellett vigasztalódnia. A sprint nagy vesztese Gaviria volt, aki a saját emberével akadt össze a hajrá során. Az összetettben továbbra is Filippo Ganna vezet.

A magyar bringások a mezőnnyel azonos idővel értek be a célba, Valter Attila a 135., Dina Márton a 167. helyen.

Eredmények:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.