fbpx

Tihanyban kezdődik az országúti szezon! – Vasárnapig még kedvezményesen nevezhetsz

Március 24-én a IX. Félsziget Kupával kezdetét veszi az országúti szezon, ahol izgalmas pályán hazánk amatőr és igazolt versenyzői először megmérettethetik magukat a 2019-es évben.

Most már évek óta hagyományosan Tihanyban kezdődik az országúti versenyszezon, ami 2019-ben sem lesz másképp, az idei évben először március 24-én, vasárnap a Félsziget Kupán küzdhetnek meg egymással és a tihanyi pályával hazánk országúti bringásai. A Félsziget Kupa Az AKESZ sorozat első futama és az Ötpróba Tokióba pontszerző rendezvénye is egyben.

A IX. Félsziget Kupán az amatőröktől kezdve az igazolt versenyzőkig, a legkisebbektől az idősekig saját kategóriájában mindenki megmérettetheti magát. Míg a legkisebbeknek (U13,WU15) csak két kis kör, azaz 15,8 km a versenytáv, addig az elitek a legendás nagy körből kilencet tesznek meg és a végén a szerpentint megmászva érkeznek a célba, ezzel 110,2 km-t teljesítve. A tihanyi pálya izgalmas és kihívásokkal teli, minden körben versenytempóban legyőzni az Apátsághoz felvezető emelkedőt nem könnyű, és a parton befújó szél is megnehezítheti a győzni akaró versenyzők dolgát, de pont ezektől az egyik legkedveltebb klasszikus körpályás országúti verseny a Félsziget Kupa.

A nevezés már elindult, sőt március 17-én éjfélig nevezhettek a verseny honlapján kedvezményesen, természetesen utána is lehet még nevezni az interneten és a helyszínen is, de már csak a teljes áron, tehát érdemes még most a hétvégén előnevezni.

További információkért kattints a verseny honlapjára: https://bringakupa.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo