fbpx

Tesztelj Stevens pedelecet az Ötpróba Bringaiskola országúti és hegyikerékpár túráin!

Az Ötpróba eseménynaptára idén e-bike túrákkal bővült, ahol a részvevők országúton és terepen is kipróbálhatják, hogy milyen egy Stevens pedelec nyergében legyőzni az emelkedőket. A következő állomás július 17-én lesz Balatonfüred és Tihany között, míg egy héttel később, 25-én Budapesten lesz lehetőség tesztelni.

Május végétől a stevensbikes.hu – Prémium Német Kerékpárok hazai forgalmazója egyedülálló kerékpáros programot indított el az Ötpróba versenysorozat keretein belül. Az Ötpróba Magyarország egyik legnagyobb, közel 25 000 tagot számláló szabadidősport-közössége, amely a legszínvonalasabb hazai sportprogramokat hozza el a sportolni vágyóknak. Az évente több, mint 150 eseményt magába foglaló eseménysorozathoz egy teljesen új kihívással, elektromos kerékpár túrákkal csatlakoznak, melyek célja, hogy megismertesse a sportolni vágyókkal a modern elektromos kerékpározás élményét és segítse az Ötpróbázókat hosszabb országúti- vagy hegyikerékpáros túrákra felkészülni, melyeket esetleg eddig nem tudtak vagy mertek bevállalni.

Kiemelendő ezen programok sportértéke, hiszen a pedelec kerékpárokon nem helyettünk dolgozik az elektromotor, hanem csak segít. Az elektromos rásegítéssel felszerelt pedelec kerékpárok a saját befektetett energiánkhoz adnak hozzá a kiválasztott programmódnak megfelelő segítséget, a motor és az akkumulátor segítségével.  Így megmarad a sportolás élménye, ugyanakkor könnyebben megmászhatók a hegyek, leküzdhetők a távolságok. A túrák során megismerhetik a résztvevők a hegyi és országúti túrákhoz szükséges elektromos kerékpárokat, elsajátíthatják az útviszonyokhoz kellő technikai tudást, így olyan akadályokat küzdhetnek le, melyeket jelenlegi fizikai állapotuk és technikai tudásuk nem tett volna lehetővé hagyományos kerékpárral.

Ha eddig nem volt lehetőséged vagy nem merted kipróbálni, akkor itt az alkalom. A stevensbike.hu naptára folyamatosan bővül, és az ország több pontján, két különböző (országúti kerékpáros és hegyi kerékpáros) túrával és vidám, segítőkész túravezetőkkel várnak téged e-bike túráikra.

Az e-bike túrákon a német Stevens gyár pedelec kerékpárjait lehet tesztelni, melyek az európai piac legismertebb márkái közé tartoznak.

Az Ötpróba új sorozata 2021. június 1-től a párizsi olimpiai játékok kezdetéig, tehát 2024 nyaráig tart.

Sportolj továbbra is minél többet, próbálj ki új mozgásformákat és gyűjtsd a pontokat az értékes jutalmakért! A ruhatárad mellett az egészséged is hálás lesz.

Az Ötpróba eseményeken gyakran találkozhatsz Olimpikonjainkkal is, mint pl Cseh László többszörös olimpiai dobogós úszó, aki az MTB körre csatlakozott:

A túra szuper volt, nagyon élveztem, jó volt az útvonal is és sokat tanultam, hogy ilyen utakon mire kell figyelni, meg, hogy miért kellenek jó alkatrészek a bringákra, mert itt azért kaptak terhelést.”

/Cseh László/

A próbák során, az egyes versenyeken lehetőséged van arra, hogy együtt sportolj olimpikonokkal, ennek köszönhetően pedig még motiváltabbá válj. Azaz: lelkesebben és gyakrabban sportolj, mint eddig. Emellett teljesítményed elismeréseként olyan ajándékokat szerezhetsz, amelyek kötődnek az olimpiához.

Az eddigi tesztnapok nagyon jó hangulatban teltek, a résztvevők gyönyörű és változatos terepeken tekerhettek, mind emellett a túra alatt szakértő kollégák kerékpáros tippekkel és ötletekkel is ellátták a túrázókat.

Regisztráció: Bringaiskola – Ötpróba nevezői felület (otprobatokioba.hu)

Facebook esemény: Ötpróba Bringaiskola/ Kerékpártúra a Tihanyi-félszigeten/ | Facebook

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo