fbpx

TE MÉG MINDIG CSERÉLGETED A SZEMÜVEGED LENCSÉIT?

Napsütés, felhős idő, eső, köd, napkelte… minden helyzetben más sötétségű szemüveg lencse az ideális. Legalább két, de legoptimálisabb helyzetben három különböző szűrőkategóriájú lencsére lenne szükséged lekövetni az időjárás és napszakok változását, hogy zavartalanul élvezhesd a sportot, miközben szemed védve van. De vagy nem vitted épp magaddal a másik lencsédet, vagy nincs lehetőség megállni és cserélni, vagy csak nem vásároltál másik lencsét is… ugye ismerős helyzetek?

EGY LENCSE MINDEN HELYZETRE
Valószínűleg hasonló helyzetekbe kerültek a Rudy Project fejlesztő mérnökei is az elmúlt 30 évben, így folyamatosan kutatták azt a technológiát, melynek révén végre megalkothatóvá vált az a lencse, mely minden helyzetben zavartalan látást biztosít.

Ez lett az ImpactX-lencsecsalád, melyben az a különleges fényre sötétedő technológia található meg, melynek révén víztiszta közeli állapotból (74% fényáteresztés) sötét feketébe (9% fényáteresztés) tud sötétedni a lencse. Így ugyanazon lencsét zavartalanul hordhatjuk reggel, délben, este, napsütésben, felhős időben és rossz időjárási körülmények során is…

GARANTÁLTAN TÖRHETETLEN
Az amerikai hadsereg az 1990-es évek elején az új anyag kifejlesztésével bízta meg a Simular Technologies céget, mely anyaggal szembeni elvárás elsődlegesen a golyóállóság, átlátszóság és könnyű súly volt. Az így létrehozott félmolekuláris szerkezetű polimer kiválóan alkalmas volt, például az Apache helikopterek szélvédőjének elkészítéséhez. Az anyag kiváló optikai tulajdonságaira a 2000-es évek elején figyeltek fel a Rudy Project mérnökei. Integrálva a cég sajt fényre sötétedő technológiájával 2006-ban bárki számára elérhetővé vált a garantáltan törhetetlen, minden időjárási körülmények között zavartalan látást biztosító ImpactX-lencsecsalád.

Kiváló fotokromatikus- és törésmutatója mellett, a felhasználó számára igen előnyös tulajdonsága még, hogy antisztatikus, így nem tapad meg rajta a por – a legtöbb felhasználó szemüvegének lencséjét „tisztítás” címmel karcolja meg miközben szárazon próbálja letörölni az arra tapad szennyeződéseket.

SZÍNEK
Az ImpactX lencsék 3 színben érhetők el, két fajta külső bevonattal – de mind víztiszta közeliből kezd sötétedni. A „LASER” jelölésűek külső felülete fém-oxidos bevonatot kapott, melytől a lencse fényáteresztése picit sötétebb, és fokozottabban szűri a szúró fényeket.

BLACK, LASER BLACK – a legszélesebb munkatartománnyal rendelkező változatok. Szűrőkategóriájuk 1-3, fényáteresztésük pedig 9-74% illetve 13-62% között mozog. Előbbi az általános felhasználásra (országúti, mountain bike és trekking egyaránt), utóbbi inkább országúti és trekking kerékpározáshoz ideális választás.

RED, LASER RED – kiválóan kontrasztosító vörös lencsék. Szűrőkategóriájuk 1-3, fényáteresztésük pedig 17-76% illetve 16-75% között mozog. Előbbi a terep-, utóbbi inkább a trekking kerékpározáshoz ideális választás.

LASER BROWN – kiválóan kontrasztosító barna lencse. Szűrőkategóriája 1-3, fényáteresztése pedig 17-73% között mozog. Terep- és trekking kerékpározáshoz ideális választás.

ELÉRHETŐ MODELLEK
2019-től már minden aktuális sportszemüveg modelljéhez kínál ImpactX lencséket a Rudy Project. Így akár a csúcsmodelleknek számító Defender vagy Tralyx épp úgy kérhető ezzel a fajta lencsével, mint a belépő szintű Stratofly vagy Airgrip modellek.

Ha pedig már van egy Rudy Project sportszemüveged, de fejlesztenéd a lencséjét, jó hír, hogy külön is megvásárolhatod ezeket a lencséket!

Mind a szemüvegeket, mind a lencséket keresd a hazai forgalmazó webshopjában, bemutatótermében vagy partnereiknél országszerte!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo