fbpx

Támer ötödik, Szalontay a világcsúcstartóval meccselt

A nemrég elkészült minszki velodromban Európa-bajnokságon vettek részt U19-es és U23-as kerekeseink. A négyfős keretből a legkiemelkedőbb eredményt Támer Kolos a KSI-Schwinn Csepel SE versenyzője érte el, aki a pontversenyben az 5. helyet szerezte meg.

Támer Kolos az idei Vasló Kupán

Támer Kolos az idei Vasló Kupán

Az U19-esek 100 körös (25 km) pontversenyének döntő futamában 24 versenyző vett részt. A tíz sprintet számláló futamban Támer Kolos a 3. sprintben a 2. hellyel járó 3 pontot szerezte meg, míg a 10. sprintben – azaz a véghajrában – szintén másodikként haladt át a célvonalon, így 6 ponttal az 5. helyen zárt.

„Kolos szerzett 3 pontot az egyik hajrán, majd pihent. Azt mondta, jó erőben volt, csak félt kicsit, mert még nem indult ilyen komoly mezőnyben. Az utolsó előtti körben meglószolta a mezőnyt és második lett egy olasz mögött, aki nyerte a számot, végül versenyzőnk, pontjai alapján ötödik helyen végzett, azaz pontszerző lett.” – nyilatkozta Árvai Attila edző, aki Somogyi Miklós csapatvezető mellett a csapat egyik kísérője volt.

Támer emellett indult még az ifik 3000 méteres egyéni üldöző időfutamában is, ahol a 25. helyet szerezte meg.

Az U23-as Szalontay Sándor sprintben 11,1″-es idővel kvalifikált, de balszerencséjére első, egyenes kieséses meccse során a jelenlegi repülő 200 méteres világcsúcstartóval (9,650″), Kevin Shireau-val került egy futamba. Itt nem meglepő módon a francia versenyző győzött, így Szalontay a 23. helyen zárta a repülőversenyt. A keirin számban három futam eredményei alapján a 17. helyen zárt a 26 fős mezőnyben.

Az U19-es nők pontversenyének döntőjében Zelinka Gabriella körhátránnyal a 21. helyen végzett. Lovassy Krisztián sem a pont- sem pedig a scratch számban nem ért el értékelhető eredményt.

A 2009. július 13-19. között rendezett Eb hivatalos honlapja:
http://www.minsktrack2009.com/

Eredmények:
http://www.pzkol.pl/wyniki/wyniki_mme_w_kolarstwie_torowym_minsk_2009-s2857.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo