fbpx

Támer Kolos 4 részhajrán is a legjobb volt Olaszországban

Egynapos országúti viadallal zárták a KSI bringásai a kéthetes, márciusi edzőtábort. A tízfős utánpótlásgárda Somogyi Miklós és Árvai Attila irányítása mellett új mezekben, immár új SAB kerékpárokkal készült a 2009-es versenyszezonra. A talján versenyen Támer Kolos három sík- és egy hegyi hajrán bizonyult a legjobbnak.

A juniorok számára kiírt 26. GP. Sportivi di Sovilla 1.14-es kategóriájú egynapos útvonala Trevisótól nem messze, a ’85-ös világbajnokság – hegyekben is bővelkedő – pályáján és annak környékén lett kijelölve. Érdekességként, a viadalt korábban olyan sztárok nyerték, mint a profik táborából ismert Filippo Pozzato (1998), vagy a tavalyi világbajnok Alessandro Ballan (1997); Davide Rebellin ’89-ben második lett, ’96-ban pedig Emanuele Sella ötödikként zárt. A díjátadók listája sem mentes a korábbi nagy körverseny-menőktől: Moser, Gimondi, Chiappucci.

A sovillai versenyen 185-en álltak rajthoz, köztük a KSI-Schwinn-Csepel alakulata. A 4-5 fokos hidegben, szakadó esőben és erős szélben több körpályát teljesített a mezőny, összesen 12 részhajrán indult be a pontvadászat. A verseny során kialakult egy háromfős elmenés, melyben Támer Kolos is aktívan dolgozott, a 12 sprintből négyet ő „vitt” – hármat síkon, egyet hegyen -, egyszer pedig második lett. A mindvégig jól teljesítő kerekesnek azonban nem volt szerencséje, kisebb bukás áldozataként kerékcserére szorult, a hivatalos kísérőautóból azonban nem kapott segítséget, így a véghajrába már nem szólhatott bele.

Forrás: KSI

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo