fbpx

Szőröslábú a világbajnok! Ma nem a győztesekről lesz szó…

A déli féltekén zajló körversenyekkel kapcsolatban az elmúlt 24 órában nem a győztesek és nem a megvívott hajrák, hanem a világbajnok Peter Sagan (Tinkoff) szolgáltatta a legnagyobb “szenzációt”, méghozzá azzal, hogy szőrös a lába…

sagan_szoros_labA szlovák sztár azelőtt sem fukarkodott mókás vagy figyelemfelkeltő megnyilvánulásokkal, hogy magára ölthette a világbajnoki trikót. Azóta pedig még több olyan húzással kerül reflektorfénybe, ami nem a pályán elért eredményekkel kapcsolatos. Rendre szolgáltatja a muníciót a bulvárhírekhez, nagyban hozzájárulva a kerékpársport népszerűsítéséhez, óriási alakja jelenkori kerékpársportunknak. Ezúttal a Tour de San Luis körverseny csapatidőfutamán készültek fotók szőrös lábáról, melyek a közösségi oldalakat is körbejárták. A hétköznapi emberek számára nincs ebben semmi különös, de a kerékpárosok biztosan felkapják a fejüket…

Azt is mondhatnák, Sagan lehet az, aki még a szőrös lábat is képes lehet divatossá tenni a kerékpársportban, de azért ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még csak a szezon első versenyén kapták lencsevégre borotválatlanul. Köztudomású, hogy a kerékpárversenyzők különböző okokból – masszázs közben ne húzódjon a szőr, kisebb legyen a légellenállás, bukás következtében ne gyulladjanak be a szőrtüszők a horzsolt bőrfelületen és egyszerűen megszokásból – szőrtelenítik a lábukat, profi szinten nem láthatunk szőröslábú bringást. Kivéve most Sagant.

san_luis

Nem lehet tudni, mi lesz a folytatás, vajon megvárja-e a világbajnok, hogy győzelmet arasson a szivárványszínű mezben és akkor borotválkozik legközelebb, vagy egyszerűen csak lusta volt gyantáztatni. Az biztos, hogy ezt követően az is hír lesz, amikor újra borotvált lábbal látjuk viszont, így működik a bulvár. Sagan mindenesetre egy – rá annyiszor jellemző – második helyet begyűjtött a 2.1-es Tour de San Luis körverseny második szakaszán Argentínában, a nagy fölénnyel győző 21 éves Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) mögött, aki tavaly az akkor még éppen a Quick Step színeit képviselő sprinterkirály, Mark Cavendish bajszát tépázta meg többször:

Eredmények és bővebb információk, fotók, videók a versenyről: http://toursanluis.com/

Mindeközben Ausztráliában a Tour Down Under WorldTour-viadalon nem hegyi, de emelkedő befutóra került sor, ahol egy bukás is borzolta a kedélyeket. Az Orica-GreenEdge csapatának két Caleb Ewan-győzelem után a 2. szakasz balszerencsésen alakult, Simon Gerrans bukott 500 méterrel a cél előtt, folytatva ezzel már régóta tartó balszerencse-sorozatát. Mindez nem zavarta Jay McCarthy-t, aki csapata, a Tinkoff csodálatos felvezetésével az Unley és Stirling közötti 132 kilométeres táv végén “kerékpár-bedobással” a 2014-ben győztes Diego Ulissit (Lampre-Merida) verte meg:

A Tour Down Under honlapja eredményekkel, fotókkal, videókkal: http://tourdownunder.com.au/en

Előzetes cikkünk a két versenyről: https://bikemag.hu/magazin/hirek/sprint-vagy-hegyi-befuto-te-mit-valasztanal

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo