fbpx

Szökevény siker a Giro d’Italia 12. szakaszán

A Giro d’Italia 12. szakaszán hiába várt sok szint a mezőnyre komoly küzdelmek csak a szökevények között voltak, végül a szökés hazaért és Andrea Vendrame haladt át elsőként a célvonalon.

Forrás: giroditalia.it

Érdekes szakaszt tartogatott a Giro d’Italia 12. napja, a 212 km alatt közel 3700 méter szintet – két második és két harmadik kategóriás emelkedőt – kellett megmásznia a mezőnynek, jogosan lehetett várni, hogy az összetettben érdekeltek újra próbálkozni fognak.

A szakasz egy bukással indult, melynek áldozataként Landa után egy újabb összetett versenyző, Marc Soler volt kénytelen feladni a versenyt. A nap szökése nehezen alakult ki, de végül 16 fő – George Bennett (Jumbo-Visma), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo), Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Chris Hamilton (Team DSM), Geoffrey Bouchard, Andrea Vendrame (AG2R Citroën), Mikkel Honoré (Deceuninck-QuickStep), Simone Petilli (Intermarché-Wanty-Gobert), Guy Niv (Israel Start-Up Nation), Victor Campenaerts (Qhubeka Assos), Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), Vincenzo Albanese (Eolo-Kometa), Simone Ravanelli, Natnael Tesfazion (Androni-Giocattoli-Sidermec) – tudott ellépni a főmezőnytől. Az esélyesek csoportja végig csak tempót ment, nem igazán foglalkoztak a szökevényekkel, így elég nagy esélye volt annak, hogy az elmúlt naphoz hasonlóan ismét szökevénysiker lesz.

Geoffrey Bouchard a hegyi trikójához tovább gyűjtögette a pontokat, egyértelmű volt, hogy a francia bringás ezért került szökésbe. Az utolsó emelkedő vízválasztó volt a szökevények számára, a 16 főből végül négyen -Brambilla, Vendrame, Hamilton, Bennett – küzdhettek meg az első helyért. 3 km-rel a cél előtt Hamilton lószolt és Vendrame ment vele tovább, a másik két bringás egymásra várt, így csak a 3. helyért küzdhettek. Végül Vendrame volt a gyorsabb, így ő nyerte a szakaszt, Hamilton lett a második, míg Brambilla a harmadik helyet szerezte meg.

A főmezőnyben az Ineos diktálta a tempót, mindössze a Trek próbált támadni, de túl sok eredmény nem született belőle, végül Nibali tudott elgurulni a lejtőn és 7 másodpercet faragott az amúgy sem kicsi hátrányából. Az összetett elején változás nem történt.

Valter Attila az esélyesek csoportjával érkezett be a célba és Soler kiesésével feljött az összetettben a 12. helyre.

Dina Márton a 140. helyen gurult át a célvonalon és az összetettben a 113. helyen áll.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo