fbpx

Szigorúbban büntetik a kulacseldobást az országúti versenyeken

Tovább emelkedtek a kulacseldobásért járó büntetések díjai az országúti versenyeken, ráadásul az UCI ígéretei szerint a versenybírók még az eddigieknél is szigorúbban fogják betartatni ezt a szabályt.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség már évek óta fellép a felesleges szemetelés ellen az országúti versenyeken, ezt megerősítendő idén tovább növelte az ezért járó büntetési tételeket, 200 és 500 svájci frank (55-135eFt) közti büntetésre számíthat az a versenyző, aki vét a szabály ellen, sőt ha veszélyes cselekményként ítélik meg a kulacseldobást akkor 1000 frankos büntetést is kiszabhatnak érte.

Az UCI célja ezzel, hogy az országúti versenyek ne változtassák szemétdombbá a környéket, ami teljes mértékben érthető, hiszen a sport megítélésének is árt. Ezenfelül veszélyes is lehet egy kulacseldobás, pl elég csak belegondolni abba, hogy milyen sérülést tud okozni egy a nézők közé bedobott félig teli kulacs.

A hétvégi szezonnyitó versenyek, az Omloop Het Nieuwsblad és Kuurne-Brussel-Kuurne kapcsán ismét felhívták a versenyzők figyelmét a szabályokra és a versenyek főbírói is megígérték, hogy szigorúan fogják büntetni, ha valaki szemetel. Természetesen továbbra is megmarad annak a lehetősége, hogy a versenyzők eldobhassák a kulacsaikat, szemeteiket, de ezt csak az arra kijelölt zónákban tehetik meg.

A CCC Team versenyzője, Greg Van Avermaet is megszólalt az ügyben, elmondta, hogy nekik nem okoz problémát elvinni a szemetet az erre kijelölt zónákig, sőt Ománt is említette, ahol egyértelmű volt, hogy nem dobálják el az üres kulacsokat, hiszen nem állt néző az útszélén, aki összeszedhette volna azokat, tehát egyértelműen szemétként végezték volna a kulacsok. Ez alapján elmondható, hogy a profi versenyzők is értik és remélhetőleg be fogják tartani a szabályt.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások