fbpx

Szép időben rendezték meg Vértesbogláron a MTB és Terepfutó Challenge 2. futamát

Június 3-án Vértesboglár adott otthont a MTB és Terepfutó Challenge 2. futamának és egyben a KLND sorozat 1. állomásának is. Ezúttal a bringásokra a Vértes gyors ösvényein kívül kellemes időjárás is várt, melynek köszönhetően nagyon sokan álltak rajthoz a versenyen és teljesen megtelt a kis vértesi falu leghosszabb utcája a versenyre érkezők autóival.

A hazai MTB sport egyik bevált helyszíne Vértesboglár, 2006 óta rendeznek itt kerékpárversenyt, először az MTB Pikniknek adott sokáig otthont a település, majd a Superior vette át a rendezést és mára már része az egyesület által szervezett 6 futamos MTB Challenge sorozatnak, melynek most a 2. állomása volt. Ezenfelül a KLND kooperációjának kapcsán idén 3 helyszínen is közös szervezésben bonyolódnak az egynapos MTB Challenge és KLND versenyek, az utóbbinak az első állomása volt most Vértesbogláron.

Az esemény sikerét jól mutatja, hogy idén is nagyon sokan álltak rajthoz ezen a rendezvényen. Emlékszem még a Piknik idejében nagyon közel tudtunk parkolni a rajthoz, mostanra pedig már bringa nélkül nem is vágtam volna neki az autó és a rajtterület távolságának. A 400 fős mezőny már kinőtte a romantikus faluvég helyszín, így 2024-ben már bizonyos, hogy a faluból rajtol a mezőny. Ebben partnerek a helyi vendéglátók és az Önkormányzat is.


Rövidesen itt a folytatás is, hiszen július 1-én Visegrád Nagyvillám sípályáról elstartol az MTB Challenge 3. és a KLND 2. futama. Másnap július 2-án pedig innen indul az első Pilis Ring kerékpártúra is. Ezen a hétvégén igen sok kerékpáros járja majd a Pilis Bike útjait terepen vagy aszfalton.

Nevezési felületek:
07.01-én.
Challenge:       https://sportnaptar.hu/met-kupa-visegrad-mtb-es-terepfuto-challenge_6B1A3C19F7966502
KLND:              https://sportnaptar.hu/vertes-bringas-kaland-klnd-gravel-sorozat_DDD395056B189700

07.02-án.
Pilis Ring:         https://sportnaptar.hu/pilis-ring_9DEBAD9D8F669653

További információk:
https://bikechallenge.hu/
https://klnd.eu/

Eredmények: https://fairtiming.hu/php/results.php?vrs=sup23_vertes

Bak Ferenc fotói:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások