fbpx

Szatmáry elkapta a fonalat, behúzta a Bükk Maratont is

Szatmáry András, a Waberer’s Areus Cube MTB Team versenyzője a nyáron uralja a hazai mountain bike maratonokat, a Crosskovácsi és a Duna Maraton után a Bükk Maratont is megnyerte.

Rajt előtt: Blazsó Márton

Rajt előtt: Blazsó Márton

A 14. Bükk Maratonra az elmúlt évekhez hasonlóan nagy hőségben került sor Felsőtárkányban, bár a pályán tekerőket szerencsére hűsítette az árnyék és a Bükk völgyeinek különleges klímája. Idén a hosszú- és a középtávból is kikerült egy kisebb hurok, amit adott körülmények között senki sem bánt igazán, s szerencsére az utóbbi időben zivataros időjárás is csak elszórtan hagyott maga mögött néhány nagyobb pocsolyát, vagy sáros szakaszt.

Szatmáry vezeti a sort az első emelkedőn

Szatmáry vezeti a sort az első emelkedőn

Az elit férfiak között szokás szerint Waberer’s-Blazsó meccs alakult ki, Blazsó Márton (Kross-VKE Nelson), Szatmáry András és Vígh Zoltán távolodtak el a többiektől az elő emelkedő után. Az Ördögoldalon aztán Vígh lemaradt, Blazsó kezdte diktálni a tempót, Szatmáryval a kerekén. Utóbbiban még működött a beidegződés, hogy Marci a legerősebb hazai maratonista, ugyanis egy métert sem vezetett neki, mondván, inkább érjen fel rájuk csapattársa.

Dósa Eszter és Poór Brigitta

Dósa Eszter és Poór Brigitta

Blazsó beletörődött, hogy ezúttal neki kell több energiát fogyasztani, a duó együtt érkezett a befutóra. Szatmáry “nem ette meg” Marci korai “kamuindítását”, és kivárt, hogy a megfelelő pillanatban indítsa a hajrát. Végül Szatmáry volt a gyorsabb, tizedmásodpercek döntöttek a 90 kilométeres maratonon. A hölgyek között meggyőzőbb volt Dósa Eszter (Vitalitás SE-Kross-Nutrixxion) főlénye Poór Brigitta (Merida Maraton CST Team) előtt, a magyar bajnoknőt ezúttal sem tudta itthon megszorítani senki.

A felnőtt férfi dobogósok

A felnőtt férfi dobogósok

Teljes eredménylista: bukkmaraton_2014

Fotók: Tirszin János, SVS Pro Team, Nutrixxion-galéria: http://foto.nutrixxion.hu/2014/MTB/0803-BukkMaraton/index.html

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo