fbpx

Szalontay sprintben 21., Lovassy omniumban 23. a világbajnokságon

A világbajnokság negyedik napján rendezték a magyar szurkolók által leginkább várt számok futamait, Szalontay Sándor sprintben állt rajthoz, míg Lovassy Krisztián az omniumban volt érdekelt. Sajnos egyiküknek sem sikerült a bravúros szereplés, Szalontay 21., míg Lovassy Krisztián a 23. lett.

Három magyar versenyző (Lovassy Krisztián, Szalontay Sándor, Filutás Viktor) jutott ki a lengyelországi Pruszków-ban rendezett pályakerékpáros világbajnokságra. Február 28-án, a vb második napján Lovassy Krisztián állt rajthoz scratchben, melyről már beszámoltunk, március 1-jén pedig a vb-kvótát utolsó pillanatban megkapó Filutás Viktor indult a pontversenyben. Mivel az indulási lehetőség váratlanul érte és túl sok ideje nem maradt a felkészülésre, ezért csak a tisztes helytállás volt az elsőéves felnőtt versenyzőnk célja, mely lényegében sikerült, a 20. helyen fejezte be a pontversenyt.

Március 2-án, szombaton a férfiak sprint futamait rendezték, ahol Szalontay Sándor révén voltunk érdekeltek. A kvalifikáció jól sikerült sprinterünknek, 9,854 másodperces idővel 16.-ként került be a legjobb 28-ba. A következő kör viszont már nem sikerült olyan jól Sanyinak, a cseh Pavel Kelemennel került össze, aki 0,037 másodperccel megverte őt és így a magyar sprinter búcsúzni kényszerült összesítésben a 21. helyet megszerezve.

Lovassy Krisztián az omniumban állt rajthoz ugyanezen a napon. Krisztiánt kísértette a 22-es szám ezen a világbajnokságon, csütörtökön scratchben 22-es rajtszámmal a 22. helyen ért célba és most omniumban is 22-es rajtszámmal 22. lett a scratchben, a tempoban és a kiesés versenyben is, egyedül a pontverseny 23. helye lóg ki a sorból, mellyel végösszesítésben a 23. lett.
A szombati nappal lezárult a magyar versenyzők számára a lengyelországi pályakerékpáros világbajnokság.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo