fbpx

SuperCross Veszprém: Benkó Barbit a dobogósok közül mindenki hazaviheti

IMG_8123_filteredHa nem is élőben, de a kapott bor címkéjén található fotón mindenképp: az alig több, mint egy hét múlva rajtoló LOcarGO-Bikemag Veszprém Cross futamon, ami a SuperCross sorozat harmadik, dunántúli állomása lesz. A második alkalommal megrendezésre kerülő cyclocross verseny több szempontból is felülmúlja a tavalyi rendezést.

A versenypálya új helyszínt kapott, a helyiek által kedvelt Gulya-dombon versenyezhetünk. Az Állatkert parkolója pedig szinte végtelen helyet nyújt a parkolásra és a kísérőprogramokra. A verseny központja az Erdei Vendéglőben kapott helyet, aminél kulturáltabb helyet keresve sem találhattunk volna. Itt lesz a nevezés, a szobákban az öltözés, az udvaron pedig kerékpármosás közben bepillanthatunk az Állatkert néhány lakójára is.

dsc_6258

A családosokra gondolva a kísérőprogramokból sem lesz hiány. A gyerekek a Veszprémi Kerékpáros Egyesület Utánpótlás programját irányító Bokros Manassé ügyességi pályáját élvezhetik. Az aszfaltos parkolóban kialakított, 10 technikai feladattal tűzdelt pályán próbálhatják ki magukat a gyerekek. A pályát teljesítő gyerekek jutalma egy csomag Haribo gumicukor.

A kerékpáros ruha és kiegészítő vásáron nem csak az anyukákra gondolnak, mivel szinte mindenki találhat magának praktikus terméket vagy akár már karácsonyra ajándékot. A kereskedők kínálatában a Beurer egészségmegőrző termékek, Bicycle Line, Force, Northwave, Pearl Izumi, Shimano ruházat, Polar pulzusmérők, Tacx görgők és természetesen High5 táplálékkiegészítők is megtalálhatók, megvásárolhatók.

IMG_8171_filtered

Az egyesület és a verseny szponzorainak és partnereinek rendezett Díszvendégfutamban egy kisebb változás történt, az ő rajtjuk az Elit futam előtt, 12:50-kor indul. Nekik csupán egy kört kell teljesíteni, ahol vérre menő küzdelmet valószínűleg nem, de prominens személyeket annál inkább lehet látni.

A meghívásos futamra a következő résztvevőket várják:

 • Bruder Balázs  –  Forrás Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető 
 • Hodács László  –  MTD Hungária Kft. ügyvezető 
 • dr. Laczkó András  –  Bikemag.hu ügyvezető 
 • Mustó Gyula – nass magnet Hungária Kft. műszaki igazgató 
 • Dennis Müller – nass magnet Hungária Kft. ügyvezető 
 • Dr. Markovszky György  –  Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnök 
 • Ötvös Tamás  –  Balluff Elektronika Kft. ügyvezető igazgató 
 • Perjés Ákos  –  Haribo Hungária Kft. kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgató 
 • Porga Gyula  –  Veszprém város polgármestere 
 • Reisinger Győző  –  LOcarGO Kft ügyvezető igazgató 
 • Soós Csaba  –  Beurer-Hungária Kft. ügyvezető 
 • Szalay Attila  –  Maxon Motor Hungary Kft. ügyvezető igazgató 
 • Tengerdi Győző  –  VERGA Zrt. vezérigazgató 
 • Török László  –  Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgató

 

A szervezők kreativitása fukarnak nem nevezhető, ezt mutatja a mellékelt videó is, ahol a helyi MTD gyár Wolf Garten fűnyírói kapták a főszerepet:

A pálya a tavalyi kanyargós, rázós futamhoz képest merőben más lesz, idén a hosszabb, országútisabb szakaszok kedvelőinek kedvezünk a nagyjából kettő kilométeresre kialakított pályával. A kört néhány helyen sikán-szerű lassító, egy meredekebb emelkedő, egy homokágy, egy dupla palánk és remélhetőleg a tavalyról ismert és kedvelt kamion-átkelés is emlékezetessé teszi. A díjazásra idén is a bőkezűség a jellemző, a jelentős mennyiségű szponzornak köszönhetően ismét jól járnak a dogobóra álló versenyzők.

cx_szponzorok

Kövesd folyamatosan a verseny honlapján az eseményeket, hogy még többet megtudj a futamról: www.veszpremcross.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo