fbpx

SuperCross: Cleppe montival nyerte az EthicSport-Reneval Kupát (videó+fotók)

Szeptemberi idő fogadta ma Kazincbarcikán az EthicSport-Reneval Kupa részvevőit, a SuperCross-sorozat nyitányán, ahol a belga Wouter Cleppe spéci mountain bike-kal nyerte a versenyt.

Wouter Cleppe

Wouter Cleppe

A hölgyek versenyében csak a pálya széléről drukkolt a többszörös sorozat-győztes Dósa Eszter, aki egy hoszabb egészségügyi kényszerpihenőn van túl, de lassan ismét beleveti magát az edzésekbe, biztosan láthatjuk még idén egy-két SC-futamon is. A futamon végül a szlovák Livia Hanesova nyert, Orosz Anita és Cseh Veronika előtt.

Jubileum Park

Jubileum Park

A férfiak versenyét a “háztartásbeliként” Magyarországon élő Wouter Cleppe nyerte, érdekességképpen egy spéci, 7,7 kg-os 29-es mountain bike-kal, karbon merevvillával, országúti sorral és a markolatokon belül “felszarvazott” kormánnyal. A SuperCross futamain még mindig nincs szabályozva a kerékpár, gyakorlatilag bármivel lehet indulni.

Fejes Gábor

Fejes Gábor itt még Cleppe előtt

Cleppe mögött legjobb magyarként a regnáló bajnok, Fejes Gábor érkezett, és a többi kategóriát is bajnokok dominálták. U23-ban Rózsa Balázs nyert meggyőző fölénnyel, sokáig kerülgetve egymást a master bajnok Szabó Andrással, aki annyira nagy előnyt épített kategóriájában, hogy még egy defektes kerékkel megtett kör is belefért számára.

Szabó András új bajnoki mezében

Szabó András új bajnoki mezében

A pálya egyébként kiválóra sikerült, mint ahogy Vanik Zoltán fotói is: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1545657768998851.1073741843.1467294183501877&type=3 A sör sajnos hiányzott, de az eredménylista azóta megérkezett, letölthető ide kattintva: supercross15_kb1

További képek az eredményhirdetésről:

Fotók: www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Videó:

SUPERCROSS 2014 KAZINCBARCIKA from SteveStudio on Vimeo.

A sorozat két hét múlva Ózdon folytatódik.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo