fbpx

Sunweb-show a Tour de France-on, Froome újra sárgában!

Nem sokan gondolták volna, hogy pont a mai napon változik az összetett állás, mégis ez történt, a 14. szakaszon Chris Froome (Sky) visszavette a sárga trikót Fabio Aru-tól (Astana), a győzelemért pedig nem akármilyen hajrát láthattunk!

Blagnac és Rodez között 181 kilométer volt a mai penzum, a táv második felében az ardenneki klasszikusokra emlékeztető tereppel, rövid, meredek emelkedők sorával, meredek befutóval. Természetesen ma is volt elmenés, akik közül a belga Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) próbálkozott a végén szóló akcióval, de megfogta őt a BMC és a Sunweb vezette mezőny. Talán túl korán is érték utol De Gendt-et, 15 kilométerre a céltól, innen még voltak próbálkozások, de ezeket is szerelte a BMC és a Sunweb.

Az utolsó kilométer videón:

A célhoz vezető meredek emelkedő előtt már a Quick Step is mozgolódott és a hosszú hajrát Philippe Gilbert indította 3-400 méterrel a vége előtt. Greg Van Avermaet (BMC) résen volt, de hiába a jó helyezkedés és taktika, mert Michael Matthews (Sunweb) gyorsabb volt, könnyedén kerülte ki az olimpiai bajnokot és az ünneplésre is bőven maradt ideje. A Sunweb ezzel Barguil tegnapi sikere után második szakaszgyőzelmét szerezte, náluk a hegyi trikó, már most igazán sikeres Tourt tudhatnak maguk mögött.

Az összetett menők közül a sárga trikós Aru ma látszólag ok nélkül túl sok időt kapott és elvesztette a vezetést. Nem kizárt, hogy szántszándékkal adta le a trikót az Astana a holnapi etap előtt, ahol sokkal nehezebb helyzetbe kerülhetett volna Aru, ha az Astanának kell védeni a sárgát hegyi segítők nélkül. Így a Sky-on lesz a nyomás, hogy kontrollálják a versenyt, viszont náluk az előny is. Hogy valóban “taktikai lemaradás” volt-e a mai, nem fogjuk megtudni, de nehéz elhinni, hogy a robbanékony Aru akár betegen is a sor végén ért volna célba.

Tour de France 14. szakasz eredménye:

1 Michael Matthews (Aus) Team Sunweb 4:21:56
2 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
3 Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data 0:00:01
4 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors
5 Jay McCarthy (Aus) Bora-Hansgrohe
6 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Merida
7 Christopher Froome (GBr) Team Sky
8 Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors
9 Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac
10 Tiesj Benoot (Bel) Lotto Soudal 0:00:05

 

Összetett állás:

1 Christopher Froome (GBr) Team Sky 59:52:09
2 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:00:18
3 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale 0:00:23
4 Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac 0:00:29
5 Mikel Landa (Spa) Team Sky 0:01:17
6 Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors 0:01:26
7 Simon Yates (GBr) Orica-Scott 0:02:02
8 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:02:22
9 Louis Meintjes (RSA) UAE Team Emirates 0:05:09
10 Alberto Contador (Spa) Trek-Segafredo 0:05:37

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo