fbpx

Strade Bianche: Moser a fehér utak királya – videó

Végre hazai győztest ünnepelhettek a tifosik a szilárd burkolat nélküli utakkal tarkított olasz klasszikuson, a Srade Bianche viadalon. Már hétközi GP Camaiore versenyen is a Cannondale menői játszották a főszerepet, csakhogy ezúttal változott a szereposztás…

PIC348320812

A 188 kilométeres UCI 1.1-es Monte Pachi Strade Bianche-n hamar kialakult egy szökevénycsoport, Michael Schär (BMC), Aleksejs Saramotins (IAM Cycling), Maxim Belkov (Katusha) és Giairo Ermetti (Androni) részvételével.

A verseny második felében már közeledett hozzájuk a mezőny, de a legtöbben a Cannondale csapatától várták el, hogy üldözze az elmenést, senki nem akart a bombaformában lévő Peter Sagannak dolgozni.

PIC348323548

A Cannondale-nek azonban volt még ütőkártyája Saganon kívül, és 130 kilométer után, amikor elérte a peloton a leghosszabb, 11 kilométeres dózerutas szektort, Moreno Moser támadott, úgy, hogy még nem érték utol az elmenést.

Moser hamar felért a spanyol Juan Antonio Flechára, aki hozzá hasonlóan robbantott kicsit korábban, és egy ideig együtt üldözték a szökevényeket. Flecha később nem bírta Moser tempóját az emelkedőkön, az olasz kerékpáros-dinasztia legifjabb sarja viszont egyedül levadászta a szökevényeket.

PIC348308797

Amikor elérték a célvárost, Sienát, és a mezőny látótávolságban közeledett, Moser ismét robbantott, s lerázva a korábbi elmenés tagjait, jól bírva az utolsó emelkedőt, szólógyőzelmet aratott. Mögötte a pelotonból csapattársa, Peter Sagan szintén el tudott szakadni, így a Cannondale kettős sikert könyvelhetett el.

Videón az utolsó 10 kilométer:

Végeredmény:
1.     Moreno Moser (Ita) Cannondale Pro Cycling     5:01:53
2.     Peter Sagan (Svk) Cannondale Pro Cycling     0:00:06
3.     Rinaldo Nocentini (Ita) Ag2R La Mondiale     0:00:07
4.     Fabian Cancellara (Swi) RadioShack Leopard
5.     Aleksejs Saramotins (Lat) IAM Cycling
6.     Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
7.     Alexandr Kolobnev (Rus) Katusha
8.     Francesco Reda (Ita) Androni Giocattoli
9.     Giampaolo Caruso (Ita) Katusha     0:00:10
10.     Maxim Belkov (Rus) Katusha     0:00:13

Fotók: Stefano Sirotti – sirotti.it

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo