fbpx

Stílusos 2016-os újdonságok az ABUS-tól az Eurobike-on

Számos újdonságot láttunk a kiváló kerékpárzárairól és kiegészítőiről ismert, a legtöbb termékét a Frankfurt melletti üzemében előállító ABUS háza táján. Mivel is kezdjük? Talán a legérdekesebb a hír, miszerint a bő 90 év gyártástapasztalataira építve a német cég az országúti UCI-versenyek világába is belekóstol: 2016-ban a Bora-Argon 18 csapatot támogatja fejvédőkkel, illetve magas technikai színvonalat képviselő biztonságtechnikával.

A Tour de France-on is szereplő csapat teljesítményeit idén a világ 190 országában mintegy 3 milliárd néző követte figyelemmel: jövőre a „Borások” a Tec-Tical Pro v2 bukókban lesznek láthatók, amelyet az ABUS speciálisan a versenyzők igényeire fejlesztett. A német csapat az idei Tour összesített 7. helyezését szerezte meg, Emanuel Buchmann dobogós volt az időfutamon, nem mellesleg a nemzeti bajnoki címet is bezsebelte.

eurobike_abus_2016_113
eurobike_abus_2016_plusz1Akkor jöjjenek a legendás ABUS termékek! A zárak előállítása kiváló ötvözött alapanyagot, hőkezelést, illetve nagy teljesítményű gépeket igényel, kiegészítve a zárszerkezethez szükséges finommechanikai tudással és precíz minőség-ellenőrzéssel. Az ABUS-nál minden zár sorszámot kap, a csomagolás előtt pedig kipróbálásra kerül. A hagyományok ötvözése a magas szintű gyártástechnológiával fémjelzi az ABUS termékeket: 2016-ban a hagyományos értékek mellé a stílus előtérbe helyezése kerül.

Az Eurobike stand egyik főszereplője az új ABUS Bordo Centium, a maximális igényeket kielégítő hajtogatható „colstok” kerékpárzár. A cég mérnökei néhány évvel ezelőtt egy innovatív, számos szakmai díjat kiérdemlő hajtogatós modellel álltak elő, amelynek fő előnye a kis helyigény, a praktikus használat, amely ötvözi a spirálzár tulajdonságait az U-lakatok biztonságával. Idén a Bordo sorozat több színben került a boltokba, de a valódi eleganciát sugárzó modell még váratott magára. A Bordo Centium rozsdamentes acélból készül, tartója műanyag helyett természetes bőrt tartalmaz. Minden eddiginél erősebb ipari szegecselést kap, kiváló biztonságot nyújt, nem utolsósorban méltó kiegészítője egy patinás, stílusos városi kerékpárnak. A vázra egy speciális konzol segítségével rögzül: igazi ékkő, amit nem sok kerékpárzár mondhatja el magáról!
[divider scroll_text=”Stílusos 2016-os újdonságok az ABUS-tól”]

Stílusos Centium páros: Bordo és Hyban!

Stílusos Centium páros: Bordo és Hyban!

Az ugyancsak városi felhasználásra készült, Red Dot Awarddal kitüntetett Hyban fejvédőcsalád egy új tagja egészíti ki a Centium zár eleganciáját: fémhatású külső felülete szerintünk telitalálat. Egyéniségünket, ízlésvilágunkat fejezhetjük ki a Hyban Centium-mal: az ABS-szerkezetű, fejlett állíthatósággal, integrált nagyméretű LED-világítással, időjáráshoz alkalmazkodó kiegészítőkkel hasonlóan védi a kobakot, mint az új Bordo zármodell a szeretett leparkolt kerékpárt.

A Hyban sorozat jövőre a legtöbb ABUS fejvésőmodellhez hasonlóan számos divatos színváltozatban kerül a boltokba, és nem csak fényes, hanem matt felülettel is. A marsala színtől a neon bíborig, a türkisztől a bársonyos feketéig!
[divider scroll_text=”Stílusos 2016-os újdonságok az ABUS-tól”]

[divider scroll_text=”Stílusos 2016-os újdonságok az ABUS-tól”]

eurobike_abus_2016_plusz3Az ugyancsak neves szakmai elismerések sorát – így a tavalyi Eurobike Gold Award-ot is – kiérdemlő ABUS In-Wizz integrált szemvédelmet alkalmazó sisakon is újítottak a német mérnökök: 2016-ban a sisakszerkezetbe felhajtható innovatív fejvédő dupla in-mold héjat kap, illetve hogy a szemüveg több magasságban is megállítható, így nem zavarja az orrot. Természetesen a szín- és stílusválaszték ennél a modellcsaládnál is lenyűgöző, továbbá kiegészíthető esőhuzattal is.
[divider scroll_text=”Stílusos 2016-os újdonságok az ABUS-tól”]

Új sodrony, illetve „páncélszemes” Steel-O-Flex modellek gazdagítják a már amúgy sem éppen szűk kerékpáros zárkínálatot!

Új sodrony, illetve „páncélszemes” Steel-O-Flex modellek gazdagítják a már amúgy sem éppen szűk kerékpáros zárkínálatot!

Jövőre a Bordo Centium mellett új sodrony, illetve „páncélszemes” Steel-O-Flex modellek gazdagítják a már amúgy sem éppen szűk kerékpáros zárkínálatot. Ezek egyben új rögzítőrendszert kapnak Snapcage néven, amely 5-féle variánsa az összes elérhető ABUS zármodellhez és kerékpártípushoz passzol. A piacon kapható felfogatásoknál erősebb, szigorúbb teszteknek is megfelel, akár 200 óra folyamatos rázkódás alatt sem mozdul ki a rögzített zár.

A Youn-I kapható lesz sima ABS-szerkezettel is!

A Youn-I kapható lesz sima ABS-szerkezett és MIPS-es változatban is!

A széles ABUS fejvédő palettán új modell a Youn-I, amely 2016-ban az új MIPS technológiával is elérhető lesz. Ez a lehető legmagasabb szintű védelmet nyújtja, még többszöri és több irányból érkező erős ütés estén is védi legfontosabb szervünket a károsodástól. A fiatal generáció úgyis hajlamosabb a hazardírozásra: számukra ideális a a Youn-I-nél alkalmazott többlet védelem, főleg ha ez egy ilyen jól eltalált megjelenésű és színvilágú modellekkel párosul. A Youn-I kapható lesz sima ABS-szerkezettel is, amely a fokozott tarkó és nyak védelemére helyezi a hangsúlyt. A láthatóságot a beépített világítás biztosítja: ráadásul ez a felnőtt sisakokhoz képest magasabbra kerül, így fokozva a közlekedés biztonságát az alacsonyabb termetűek számára!

eurobike_abus_2016_105

eurobike_abus_2016_plusz5Az általános használatra tervezett új ABUS S-Cension felvédőcsalád széles méretválasztéka alkalmassá teszi mind felnőttek, mind fiatalok számára. A hangsúly a funkcionalitáson van, a 15 szellőzőnyílás a tág légcsatornáknak köszönhetően kiváló szellőzést biztosít szerény tempó mellett is. A beállítás pofonegyszerű, a diszkréttől a láthatóságot elősegítő harsányig terjedő színválasztékban mindenki megtalálja a stílusához és személyiségéhez illőt.
[divider scroll_text=”Stílusos 2016-os újdonságok az ABUS-tól”]

eurobike_abus_2016_plusz6Az új ABUS Anuky kifejezetten gyermek számára készül, a megjelenés ellenállhatatlan, a grafikák szuperhősök sorát vonultatják fel. Természetesen a célcsoportra tekintettel integrált világítás és könnyű kezelés párosul ehhez a modellhez is. Emellett az összes ABUS sisak új színváltozatokkal gazdagodik, az Urban-I, Pedelec, Arica, Aduro és társai mind alkalmasak lesznek stílusunk, egyéniségünk megfelelő kifejezésére.

A kerékpáros táskák világában is otthonosan mozog a német cég, a praktikus mindennapi használatra készült Basica kollekció jövőre a divatos stílustematikába tökéletesen illő dizájnt kap, elsősorban hölgyek számára készül. A táskák nemcsak szépek, hanem vízhatlanok, robusztusak a biztonságot elősegítő fényvisszaverő elemekkel kiegészítve. A hab a tortán a KLICKfix® rendszer, így a Basica egyetlen mozdulattal a bicajról lekapható, illetve ugyanilyen gyorsan visszahelyezhető.

További információ a forgalmazó honlapján.

[divider scroll_text=”Stílusos 2016-os újdonságok az ABUS-tól”] (x)

Az egykori kismanufaktúrás szemlélet az ABUS-nál még ma sem tűnt el: az ABUS-nál minden zár sorszámot kap, a csomagolás előtt pedig kipróbálásra kerül.

Az egykori kismanufaktúrás szemlélet még ma sem tűnt el: az ABUS-nál minden zár sorszámot kap, a csomagolás előtt pedig kipróbálásra kerül.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo