fbpx

Spyral Tour Mikro hibridpumpa

A Spyral márkanév alatt forgalmazott kerékpáros kiegészítők méltán népszerűek a hazai kerékpáros körökben: megbízható, minőségi eszközök, amelyek egyre több kerékpár-kereskedésben elérhetők. A Spyral termékpaletta idén számos igényes pumpát vonultat fel, a jelen bemutatóban szereplő Tour Mikro valójában egy hordozható állópumpa!

A Tour Mikro érdekes átmenet képez a kompakt, könnyű, egyszerűen hordozható minipumpák, illetve a nagyméretű, hatékony működést biztosító műhelypumpák közt. Az előbbi döntően vészhelyzetekre, a kerékpározás közben elszenvedett defektek kijavítására szolgál. Az állópumpa viszont indulás előtti pontos nyomásbiztosítására, otthoni szereléshez és karbantartáshoz alkalmas eszköz. A Spyral Tour Mikro a kettő köz lévő űrt hivatott áthidalni: álló helyzetben, a kihajtható talpra lépve végezzük a a 30 cm hosszú pumpa mozgatását.

Állópumpaként funkcionál, így kissé mélyre kell hajolni…

A Tour Mikro egyértelműen igényes konstrukció, alumíniumházzal és fém dugattyúszárral készült tartós, erős és megbízható kerékpárpumpa. Megfelelő hatékonyságot és felhasználóbarát kezelhetőségét biztosít, a kétféle szeleptípus a szelepfej megfordításával fogadja. Emellett minőségi alu szelepfejjel és a szeleprögzítő karral rendelkezik. Így a levegő megszökése lényegében kizárt, sok bosszúságtól óvva a kerékpárost az út menti defektszerelések esetén.

A pumpa további fő erénye, hogy a szelepfej szögben elfordítható tömlőhöz kapcsolódik, így használata lényegesen praktikusabb, mint az átlag minipumpáé. A 90 fokban elfordítható és gumiborítással ellátott markolat ugyancsak a kényelmes kezelést fokozza. A kihajtható fém talpra lépve a pumpálás kétségtelenül hatékonyabbá válik. A minipumpákhoz képest a Tour Mikro-val tényleg öröm dolgozni – már amennyire öröm lehet maga a defektszerelés!

A tömlő megfelelő hosszúságú…

Véleményünk szerint a Spyral Tour Mikro „hibridpumpa“ túrázáshoz válhat be leginkább. Praktikusan kulacstartóra rögzíthető, de a mellékelt húzózárral a váz egyéb részeire is felcsatolható. Feltehetően egy túratáskában is „otthonosan érezné” magát. 9,6 bar maximális nyomásra képes, ami a legtöbb esetben bőven elegendő – legyen szó akár országúti, akár túrakerékpárról. Hossza 280 mm, tömege pedig 190 gramm szerelékkel együtt, így nem foglal sok helyet, és súlyával sem hátráltatja a menetet.

Utazáshoz, hosszabb túrákhoz hasznos eszköz…

Jellemzők:
hatékony működést biztosító kisméretű állópumpa
átmenetet képez a minipumpák és a műhelypumpák közt
ideális hosszabb vagy rövidebb kerékpártúrához
alumínium test
pontos acél dugattyú
pumpatestből tetszőleges szögben kihajtható flexibilis tömlő
ergonomikus gumírozott kihajtható markolat
karral zárható szelepcsatlakozás
Presta (szingó) és Schrader (autós) szeleppel kompatibilis
vázra konzollal felszerelhető

Hossz: 282/420 mm
Tömeg: 159 g
Felszerelhetőség: hevederrel kiegészített konzol, illetve vázrögzítésre szolgáló gyorsoldó kötegelő (mind tartozék)

Értékelés
Hatékonyság: 3
Praktikus használat: 3
Minőség: 3
Ár/érték: 3

Ajánlott fogyasztói ár: 6700 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Egy túratáskában „otthonosan érezné” magát…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo