fbpx

Spyral Speed 13 Light minipumpa

A kerékpározáshoz beszerzendő alkatrészek között a minipumpa mindenképpen a lista elején áll, a menet közben elszenvedett óhatatlan defekt megjavításához elengedhetetlen eszköz. Mindenhova elkísér, így nem mindegy, mekkora, illetve fontos, hogy segítségével a kereket belátható időn belül biztonságos nyomás alá tudjuk helyezni. A “filigrán” Spyal Speed 13 Light nemcsak könnyű, de kellően hatékony, minőségét tekintve pedig öröm kézbe venni!

Ékszer!

A Spyral legkisebb pumpája valódi ékszer, alapanyaga erős és könnyű aluötvözet, felülete tetszetős tükörpolír anodizálást kapott. „Meglátni és megszeretni” – a Speed 13 Light tényleg ilyen darab, a kerékpáros garantáltan szívébe fogja zárni! A pontos megmunkálás a Speed 13 Light esetében a hatékonyra is jó hatással van: a precíziós dugattyú az apró mérethez és átmérőhöz képest meglepően sok levegőt szállít, országúti kerekek esetében a nyomás alá helyezés egész gyorsnak mondható. A pumpát felszerelhetjük a kerékpárvázra – a biztosító hevederrel kiegészített műanyag konzolos vázrögzítés tartozék -, habár igényes megjelenése miatt talán jobb mezzsebben vagy táskában elhelyezni. Olyan apró és könnyű, hogy jelenlétét nemigen érezzük.

A funkcionalitás is a megjelenéshez méltó: az egyszerűen, szerszámmentesen átalakítható Presta/Schrader szelepcsatlakozás alukarral zárható, így a pumpálás során a levegő nem szökhet meg, azaz mind a kerékbe kerül. A bő 20 cm-es pumpatest markolata és szelepzáródása gumitömítést kapott, így a belső mechanika sem koszolódik, a dugattyú mozgása hosszú távon is olyan finom, mint újkorában.

Egész hatékony működés országúti kerekek esetében…

A Spyral Speed 13 Light használata tehát meglepően praktikus és hatékony, akár 9 bar nyomás is elérhető vele. Ideális országúti kerékpárokhoz, illetve túra vagy cross típusokhoz, már ha az utóbbiak nem túl ballonos köpennyel szereltek. Ár/érték aránya ugyancsak kiváló, lévén ilyen minőségi színvonalú pumpák rendszerint a 10 ezer forint feletti árkategóriában kaphatók. Ha tényleg csak akkor használjuk, amikor szükség van rá – út menti defektszerelésnél vagy egyéb “vészhelyzetekben” – évekig szolgálhat.

A szeleprögzítő is jól működik…

Tömítés a szelepcsatlakozáson és a markolatnál.

Jellemzők:
tetszetős fém minipumpa
erős és könnyű ötvözött alumíniumtest
finom dugattyúmozgás
praktikus szelepzáró kar
vízzáró tömítés a markolatnál és a szelepcsatlakozásnál
Presta (szingó) és Schrader (autós) szeleppel kompatibilis
konzolos vázrögzítés biztosító hevederrel

Hossz: 205/330 mm
Tömeg: 85 g
Felszerelhetőség: konzol és heveder (tartozék)

Értékelés
Hatékonyság: 3
Praktikus használat: 3
Minőség: 4
Ár/érték: 4

Ajánlott fogyasztói ár: 6500 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Ideális országúti kerékpárokhoz, illetve túra vagy cross típusokhoz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo