fbpx

Sportos őszköszöntés a Kab-hegyen – két keréken és két lábon

Sportolásban gazdagon indul az ősz a Bakony nyugati felén. A Veszprémi Kerékpáros Egyesület és a VERGA Zrt. együttműködéseként egymás után kettő hétvégén is kerékpározási és futási lehetőséget biztosítanak a sportolni vágyóknak.

IMG_4872_filtered
2014. augusztus 30-án a Kab-hegy melletti Lugos-tetőn kerül átadásra a Molnár Gábor kilátó, melynek keretében egy mountain bike körverseny, a VERGA Lugos-tető XCO kerül megrendezésre. Egy héttel később, szeptember 7-én, a tavaly hagyományteremtő szándékkal útnak indított kerékpárversenyen, a Rhodius Kab-hegyi időfutamon és az idén debütáló VERGA Kab-hegyi csúcsfutáson vehetnek részt a versenyezni vágyók. Mindhárom versenyen minimum 20.000 Ft pénzdíjat vihet haza az abszolút leggyorsabb férfi és női versenyző.

A helyi versenyzők kedvelt edzőköre volt már eddig is a Kab-hegy környéke

A helyi versenyzők kedvelt edzőköre volt már eddig is a Kab-hegy környéke

A versenyek célja, hogy a régió aktív szabadidő eltöltését népszerűsítsék és a természethez minél közelebb vigyék az embereket. A Lugos-tetőn rendezett körverseny érdekessége, hogy a kilátó átadási ünnepségébe épül bele, annak szerves részét képezi a rajt és az eredményhirdetés is. Bátran ajánlható minden bringásnak, hiszen a pályakialakításnál törekedtek rá, hogy a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt teljesíthető legyen.

Az ajkai Hubertus Erdei Iskolától rajtoló 15,99 kilométeres kerékpáros időfutamot a tavalyi kerékpárút átadás alkalmából rendezték először, amit idén 7,45 kilométer hosszú futóversennyel bővítenek. A cél mindkettő esetben a környék legmagasabb pontja, a Kab-hegy csúcsa lesz.

Családias hangulatú, de mégis népes eredményhirdetés

2013 – Családias hangulatú, de mégis népes eredményhirdetés

Tóth András, a Veszprémi KE alelnöke az alábbiakban foglalta össze a rendezvényeket:

“Örömünkre szolgál, hogy a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. kezdeményezte a versenyek rendezését, Szeretném erősíteni a régióban a versenyeket, mivel úgy látom, hogy az embereknek szükségük van rá. Egyre többen pattannak kerékpárra és egyre komolyabban űzik ezt a sportot. Csapatunk elhivatottságával szimpatizálva lépett be a tapolcai Rhodius Magyarország Kft. a szponzorációba, aki az időfutam verseny névadója lett.”

A versenyek részletei és a nevezés a http://idofutam.bringasandras.hu/ oldalon találhatók.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo