fbpx

Specziár volt a leggyorsabb a Tour de Gyömrőn – videó

A Cube Balaton Team veterán versenyzője, Specziár Viktor nyerte a 80 kilométeres országúti kerékpárversenyt, a Tour de Gyömrő keretében rendezett Neuzer Kupát.

A június 10-ei futamra a szokásos, többnyire sík, fordítós pályán került sor, szeszélyes időjárásban, az utolsó 20-30 kilométerre az eső is megérkezett. A kevesebb mint kétórás versenyen folyamatosak voltak az elszakadási kísérletek, de nem alakult ki szökevénycsoport, együtt érkezett vissza a mezőny Gyömrőre a 80 kilométeres 2 „körről”.

A körforgalom után az enyhe emelkedőn érthetetlen bukás szakította szét a pelotont 800 méterrel a cél előtt, s nyilvánvalóvá vált, hogy az elöl maradt bő egytucat bringásból kerül majd ki a győztes a sprinten. A hajrát Támer Kolos (Cervelo) nyitotta, de Specziár és Kutács Zsolt (Peppe KSE) meg tudták előzni a célvonalig.

A nők között a mosonmagyaróvári Király Mónika tudott ottmaradni legtovább a férfi mezőnyben, így a bokasérüléséből felépülő, de még csak országúton készülő mountain bike kiválóságunk, Benkó Barbara (Focus M.I.G.)előtt ért célba, a harmadik helyet a kerékpárversenyen idén debütáló, de a Tour de Pelso-n már ezüstéremig jutó Jakócs Fruzsina (Merida CST Road Team) szerezte meg.

A Bringa TV videója:

Teljes eredménylisták IDE KATTINTVA érhetők el!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo