fbpx

Speciálisan jó csaj lett Tereza Hurikova!

A mountain bike mezőny egyik legcsinosabb hölgyeként ismert 2008-as junior világbajnok Tereza Hurikova elhagyta Sabine Spitz csapatát és idéntől a Specialized Racing Teamnél folytatja a versenyzést. Tereza a második cseh versenyző a csapatban az olimpiai bajnok Kulhavy után.

foto: terezahurikova.com

A csapatban nem kisebb nevek vannak, mint az olimpiai bajnok Jaroslav Kulhavy, a japán nemzeti Kohei Yamamoto, az amerikai nemzeti bajnok Todd Wells és Lea Davison. A sikeres 2012-es év után a Specialized jó eséllyel vághat neki az idei elit cross country világkupa sorozatnak.

Tereza Hurikova az új csapat színeiben

Hurikova, mint egykori junior világbajnok úgy érzi, hogy ezzel a nagy csapatba kerüléssel egy régi álma válhatott valóra:

“Már alig várom a versenyeket, izgatott vagyok és tudom, hogy nagyon jó támogatásom van. Úgy gondolom, hogy ez egy jó lépés volt a helyes irányba és bízom benne, hogy nagy eredményeket tudok elérni a Specializeddel.”

Hurikova érkezésén kívül más változás is történik a Specialized csapat berkein belül, ez pedig Christoph Sauser profilváltása. A Cape Epic-en címvédőként rajthoz álló, 2011-es maraton világbajnok az idei évtől csak a maraton versenyekre koncentrál.
Sauser így indokolta a váltást:

“Eljött a váltás ideje. A cross country versenyek rövidebbek lettek, én pedig öregebb. Ez nem a legjobb kombináció így. Korábban is szerettem már a maratonokat, most pedig eljött az idő, hogy csak erre koncentráljak.”

Elmondása szerint kezdett az idegeire menni az egész napos várakozás a hotel szobájában, hogy 1,5 órát versenyezhessen. Ehhez mondjuk hozzájárult az is, hogy az utóbbi időben kevés sikeres eredményt szerzett. Az idei évben főként a Cape Epic, a Világbajnokság a fontos, de a Transalp is szerepel a repertoárban. Ahogy a Dél-Afrikában edzőtáborozó Benkó Barbi írta blogjában, a Specialized csapat meghatározó alakja, a halálos balesetben elhunyt Burry Stander fájdalmas űrt hagyott maga után, így Sauser idén a Factory Team legerősebb menőjével, a cross-country olimpiai bajnok Kulhavyval kíván indulni az Epicen, és természetesen győzni szeretnének Burry emlékére!

Felmérik Hurikova vonalait – Body Fit

A csapat 2013-ban S-Works Epic 29″-os bringákkal fog versenyezni, aminek a női változata az S-Works Fate 29″. A Specialized műhelyében márt megtörtén a Body Geometry felmérés, azaz szabad fordításban Tereza vonalainak vizsgálata.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo