fbpx

“Sok embert sokkoltam ezzel a gy\u0151zelemmel…”

A hegyikerékpáros világkupa-sorozat negyedik állomásán, a franciaországi La Bresse városában a Multivan Merida Biking Team számára az utolsó nyitott kérdés is eldőlt az olimpiai játékok szempontjából, ugyanis Ralph Naef harmadik lett, ezzel megváltotta repülőjegyét a svájci csapat tagjaként Londonba. Nála csak a norvég Gunn-Rita Dahle Flesjå nyújtott jobb teljesítményt, aki 2008 óta első világkupa-futamát nyerte.

Bár éjszaka még eső áztatta a Vogézeket, trükkösebbé változtatva a lejtőket, a verseny napján már napsütés és 20 000 szurkoló várta a versenyzőket az „old school” versenypályán, hosszú emelkedőkkel, technikás lejtőkkel.

Tovább fokozta az izgalmakat, hogy sok nemzeti szövetségnél a La Bresse-i világkupa-futam döntött az olimpiai indulás jogáról. A meridások közül Gunn-Rita Dahle Flesjå és Jose Hermida már előzőleg biztosította helyét, de Rudi van Houts, Jochen Käß s főleg Ralph Näf a legjobbját kellett, hogy nyújtsa ahhoz, hogy szövetségi kapitánya beválogassa az olimpiai csapatba. Svájcban öten voltak még kérdéses kvótára a futam előtt.

Gunn-Rita Dahle Flesjå már a rajt után az élre állt, s innentől kezdve nem is hagyta elvenni a vezető pozíciót. Merida Big Nine kerékpárja nyergében magabiztosan vette a trükkösebb részeket. Ő volt az egyetlen az első öt versenyző közül, aki egyszer sem bukott a verseny során. Gunn-Rita Dahle Flesjå több mint négy év után, fia születése óta először győzött világkupa-futamon, s ezzel a világkupák történetének legsikeresebb versenyzője lett.

„A mai verseny föl-le volt mindenkinek. Nagyon koncentráltam végig, önbizalommal vettem a trükkös részeket. Azt hiszem, sok embert sokkoltam ezzel a győzelemmel, köztük magamat is. De nagyon jó újra nyerni. Legfőképpen pedig kiderült, hogy jó úton vagyunk, és fantasztikus szezonunk lehet, ha folytatjuk a kemény munkát” – nyilatkozta a norvég hölgy.

Bővebben Gunn-Rita visszatéréséről: KATTINTSON IDE!

Az elit férfi versenyen is feltűnt az élen a Multivan Merida Biking Team meze, Ralph Naef remek versenyt futott. Az első kör után négy svájci volt az első hatban, köztük Naef legelöl csatázott Absalonnal. A negyedik körben ismét sikerült vezető pozícióba kerülni, de később Absalon és Kulhavy jobban bírták.

„Mielőtt elkezdődött volna a szezon, nem vesztegettem az időmet azzal, hogy az olimpiára gondoljak. A célom az volt, hogy visszatérjek a pódiumra. Ez sikerült Nove Mesto-ban, így az olimpiai indulás is a fókuszba került. Jó helyzetben voltam, de fejben kemény játék volt, amikor négy svájci tekert az élbolyban. Ezért támadtam a negyedik körben, majd próbáltam megtartani a harmadik helyet” – kommentálta sikerét a svájci Naef.

Eredmények, 4. UCI olimpiai-krossz világkupa-futam, La Bresse, Franciaország

Felnőtt férfiak:

1. Julien Absalon (francia/Orbea Racing Team), ideje 1:37.33

2. Jaroslav Kulhavy (cseh/Specialized Racing), + 0.07

3. Ralph Näf (svájci/Multivan Merida Biking Team), + 0.40

4. Florian Vogel (svájci/Scott-Swisspower), + 1.24

5. Fabian Giger (svájci/Rabobank Giant Offroad Team), + 1.41

11. José Hermida (spanyol/Multivan Merida Biking Team), + 3.24

19. Rudi van Houts (holland/Multivan Merida Biking Team), + 5.47

26. Jochen Käß (német/Multivan Merida Biking Team), + 6.52

Felnőtt nők:

1. Gunn-Rita Dahle Flesjå (norvég/Multivan Merida Biking Team), ideje 1:39.57

2. Katerina Nash (cseh/Luna Pro Team), + 0.16

3. Julie Bresset (francia/BH-SR Suntour-Peisey Vallandry), + 0.55

4. Catharine Pendrel (kanadai/Luna Pro Team), + 1.12

5. Maja Wloszczowska (lengyel/CCC Polkowice), + 2.22

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo