fbpx

Snow Bike Festival 2019

2019-ben is kerékpárosok százai gyűltek össze Gstaad-ban az Alpok szívében, hogy részt vegyenek a 4 napos Snow Bike Festival-on, ahol a hóval borított trail-eken csaknem 130 km-t 4000 méter szintemelkedéssel kellett teljesíteni a versenyzőknek.

Az első szakasz a felhők fölé csúcsosodó Rinderberg tetejéről rajtolt, ahová felvonóval vitték fel a versenyzőknek, akik így utazás közben gyönyörködhettek a lélegzetelállító tájban. A szakasz folyamán óriási lejtőző verseny zajlott Zweisimmen városáig, a legjobbak a 64 km/h sebességet is elérték a havas lejtőkön. “A downhill a Rittenberg-ről annyira érdekes volt, hogy teljesen megfeledkeztem arról, hogy fázom. Elsőként a nap, utána a hihetetlen táj, majd átvágni a ködön a lefelé… nem is lehetett volna jobb.” – mesélte Quetsch Franz, a Snow Bike Festival egyik részvevője.

A második szakaszon a verseny a Gstaad-i sétányról indult végig követve a Saane folyó mentén található utat a történelmi falu Saannen-ig. Utolsó nap pedig az időjárás gondoskodott arról, hogy igazi kihívásban legyen részük a versenyzőknek, ha teljesíteni szeretnék a szakaszt, ami egy kültéri sportnál természetesen teljesen normális és ezzel az indulók is mindig számolnak, amikor beneveznek a versenyre.

Férfi kategóriában Ramon Lauener végig dominálta a versenyt, mellyel az összetettet is megnyerte 3 perccel Raphael Cagne előtt. David List lett a harmadik helyezett 3:28-cal Lauener mögött. A hölgyeknél a rossz prológ eredménye ellenére Rieder Nadine állhatott a végén a dobogó tetejére, az utolsó szakaszon tudta megfordítani az összetettet az addig vezető Elisabeth Osl-lal szemben. A harmadik helyet Paula Gorycka szerezte meg.

További információk a verseny honlapján: www.snowbikefestival.com/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo