fbpx

SKS 2014-es újdonságok az Eurobike-on

A több, mint 90 éves tapasztalattal rendelkező, kiváló kerékpár-kiegészítőket tervező és gyártó német márka 2014-ben ismét számos innovatív újdonsággal jelentkezik. Egyik érdekességük, hogy kínálatban szereplő összes modell legapróbb alkatrészeit is maga az SKS gyártja németországi gyárában, azaz nem beszállítóktól rendeli, mint más cégek. Következésképpen kiváló német minőség jellemzi az egész palettát, illetve minden termékre 5 év garanciát kínálnak. Ez kiemelkedőnek számít, tekintettel arra, hogy termékeinek jelentős része műanyag, és jól mutatja a minőség iránti elkötelezettségüket.

Előtérben a szerelőműhelyek, kerékpárkölcsönzők félelmetes "fegyvere", a Rennkompressor!

Előtérben a szerelőműhelyek, kerékpárkölcsönzők félelmetes “fegyvere”, a Rennkompressor!

Rengeteg városi kerékpáron látni SKS sárvédőt, ami egyáltalán nem véletlen. A német gyártó a kerékpáros kiegészítők „szürke eminenciásának” számító szegmens igazi specialistája. Számos modellt kínál különböző kerékpártípusokhoz, kerékmérethez és felhasználási területre, amelyből a Velo sárvédő család 42, 47, 55, 65 mm szélességgel, opcionálisan 3, 4 mm rozsdamentes acél pálcával a városi kerékpárosok egyre szélesebb körét célozza meg. A Velo egy olyan speciális sárvédő, amely pálcával vagy pálca nélkül is használható. Az eddig ismert műanyag sárvédőkkel szemben – kialakításának köszönhetően – pálca nélkül is stabil, mégis megőrzi a pálca nélküli sárvédők nagy előnyét, a mobilitást. Így a száraz évszakokban egy mozdulattal le- és felszerelhető, a nedves évszak beköszöntével pedig a pálcával kiegészítve egy maximálisan stabil rendszert élvezhetünk. A Velo integrált „leffentyűt”, azaz alsó meghosszabbítást alkalmaz.

A Velo a városi kerékpárosok táborát célozza meg, használata sokrétű és praktikus...

A Velo a városi kerékpárosok táborát célozza meg, használata sokrétű és praktikus…

Újdonság 2014-re, hogy a Velo 42 mm-es szélességben fehér színben is elérhető lesz, amely a trekking- és városi kerékpárok megjelenést csinosíthatja.

A Longboard sárvédő család a városi kerékpárosokat, túrázókat és közös edzéseken résztvevőket célozza meg...

A Longboard sárvédő család a városi kerékpárosokat, túrázókat és közös edzéseken résztvevőket célozza meg…

A Longboard modell a világ egyik leghosszabb sárvédője, tehát maximális védelmet nyújt a felverődő csapadék ellen. Közös országúti edzések esetén elengedhetetlen, hogy társaid ne fröcsköld össze, így „leffentyűt”, azaz alsó meghosszabbítást is találunk a végeken. Rozsdamentes acél szereléket kapunk hozzá, az SKS által kifejlesztett Secu Clippel az első sárvédőn. Ez a rendkívül innovatív megoldás biztosítja, hogy ha az első kerék az útról valamilyen tárgyat felkapna, az nem szorul be a kerék és a sárvédő közé, így megelőzve az esetleges bukást. A Secu Clip ilyen esetben kiold, majd megállás után egyszerűen visszapattintható. A Longboard 700C kerékmérethez illeszkedik, 35 vagy 45 mm szélességben, fekete és ezüst színben kapható.

A Shockblade/X-Blade  könnyű, kétkomponensű, szinte törhetetlen műanyagból készül...

A Shockblade/X-Blade könnyű, kétkomponensű, szinte törhetetlen műanyagból készül…

A Shockblade/X-Blade sárvédők 26″-27,5”, illetve 28-29″ méretekben kaphatók, könnyű, kétkomponensű, szinte törhetetlen műanyagból készülnek. A középső része a sárvédőnek keményebb, amely növeli a stabilitást, a végek pedig rugalmasabbak, hogy az ütéseknek, felverődéseknek jobban ellenálljanak. Ez a modellcsalád pálca nélküli rögzítést alkalmaz, teleszkópvillára is könnyedén felszerelhető. A Shockblade az első kereket fedi, amíg az X-Blade hátul biztosít pontos illeszkedést egyedi, zsanéros állítórendszerével, szíjas, bármilyen csőmérethez passzoló rögzítésével.

A Spaero Sport Alu, az egyik leghatékonyabban működő minipumpa...

A Spaero Sport Alu, az egyik leghatékonyabban működő minipumpa…

Az SKS számos kiváló műhely- és minipumpát is kínál, a későbbiekben bemutatott Rennkompressor például etalonnak számít a német kerékpárboltok és kölcsönzők körében, ezt teszik közkincsé a bicajosok számára, lévén használta egyszerű és hatékony, egyben legendásan strapabíró, tartós darab. A zsebméretű, útszéli defektszerelésre használatos modellek terén is rendelkezésre áll a Rennkompressorban alkalmazott magas szintű technológiai, tehát nem meglepő, hogy a 2014-es szezon egyik újdonsága, a Spaero Sport Alu, az egyik leghatékonyabban működő minipumpa.

Felejtsük el az egyszerű, olcsó műanyagházas, közvetlenül a szelepre rögzülő zsebpumpákat: ezek kicsik, könnyűek, de használatuk kínszenvedés, örökkévalóságnak tűnik, míg végre valami érzékelhető nyomás kerül a kerékbe, ráadásul a szelepben is kárt okozhatnak! A Spaero Sport Alu 21 cm hosszú alumíniumházas modell, amelynek nyeléből egy 13 cm hosszú, rugalmas cső húzható ki, végén speciális szingószelepre való csatlakozóval. Ez utóbbi egy ipari remekmű: hosszú menettel rendelkezik és tökéletes tömítést biztosít. Mivel a levegő pumpálás közben nem szökik, a Spaero Sport Alu használata már eleve hatékony. Minden egyes benyomás 14 cm hosszan mozgatja a kiváló minőségű dugattyút, használata gyors, a 115 psi, avagy 8 bar (!) nyomásérték pedig nemcsak katalógusadat: viszonylag könnyedén bárki elérheti ezzel a kiváló kidolgozású, strapabíró, tartós minipumpa segítségével. A kivezető szár használat után a nyélbe visszatolható, majd a pumpa a szokásos módon a kulcstartó szemen lévő mellékelt konzolba bepattintható, vagy éppen mezzsebben, váztáskában hordozható.

A Rennkompressor műhelypumpa több, mint 40 éve a legnépszerűbb munkaeszköz...

A Rennkompressor műhelypumpa több, mint 40 éve a legnépszerűbb munkaeszköz…

Egyszerűem elpustíthetatalan, egy valódi ipari remekmű!

Egyszerűem elpusztíthetatalan, valódi ipari remekmű!

Bár nem 2014-es újdonság, meg kell említenünk a Rennkompressor műhelypumpát, amely egy valódi ipari remekmű. Több, mint 40 éve a legnépszerűbb műhelypumpa, 2014-ben pedig már elérhető lesz a hazai bicajosok számára is. Renoméja magáért beszél: egy gyors internetes keresés a következő díjakat eredményezte: Trekkingbike Tipp, Bike Sport news Sport Tipp, Aktiv Radfahren kiváló, Mountainbike Kauftipp, német BIKE magazin Hall of Fame (a legendás termékek csarnoka), Bike Magazin: Urteil, Tippbike tipp, RoadBike kiváló minősítés és így tovább… Masszív acél pumpatest (egyesek szerint azt is kibírja, ha egy autóval áthajtasz rajta), saját fejlesztésű E.V.A. szelepfej, amely bármelyik szeleptípushoz tökéletesen csatlakozik, továbbá max. nyomás 16 bar / 230 psi! Elképzelhetetlen, hogy erre valaha szükséged lesz, de a Rennkompressor ezt is tudja! Ha a profi kerékpárcsapatok szerelőinél, kerékpárkölcsönzőkben vagy -szervizekben bevált, akkor beszerzésével nagyot nem lehet tévedni…

Előtérben az Airkompressor 12.0 műhelypumpa, a legendás Rennkompressor „amatőr” változata...

Előtérben az Airkompressor 12.0 műhelypumpa, a legendás Rennkompressor „amatőr” változata…

Az Airkompressor 12.0 műhelypumpa a legendás Rennkompressor „amatőr” változata, amely talán nem szolgál ki az év minden napján, 20 éven keresztül napi több száz kerékpárost, de ha nem „ipari” célra használjuk, megbízhatóan megoldja a család (és a szomszédok) összes kerékpárpumpálás-igényét. A hengertest acélból készül, dugattyúja rendkívül hosszú és nagy térfogatú, következésképpen kevesebb erőfeszítéssel érhetjük el a kívánt nyomást. Ugyanolyan hatékonyan, gyorsan végzi a dolgát, mint a Rennkompressor, 6 Bar nyomást mindössze 20 lenyomással biztosíthatunk. A Multivalve szelepfej pedig praktikusabb, mint a csúcsmodellen alkalmazott E.V.A.: otthoni használat esetén a gyors csatlakoztatás többet ér, mint végletekig fokozott strapabíróság és tartósság. Az óriási méretű nyomáskijelzője természetesen jól látható, így ehhez sem kell lehajolni. Újdonság, hogy 2014-ben már fehér színben is elérhető lesz.

Újdonság, hogy 2014-ben már fehér színben is elérhető lesz...

Újdonság, hogy 2014-ben már fehér színben is elérhető lesz…

Evezzünk más vizekre! Habár a szerszámok terén is egész szép kínálatot tudhat magáénak az SKS, 2014-ben a kerékpártáskák és a -kulacstartók között is kínálnak majd új modelleket . Az SKS Energy Bag egy igen érdekes modell, a felső cső tetejére, közvetlenül a kormányszár mögé kerül, így a legfontosabb „motyók” a lehető legkönnyebben elérhetők. Ilyet kialakítást használnak a triatlonversenyzők, mivel mezzseb az átöltözés miatt nem áll rendelkezésre. Praktikusan a telefon, fényképezőgép, szemüveg vagy energiaszeletek tárolására a legalkalmasabb, de mindenki maga döntheti el, hogy mire használná legszívesebben. A kerékpár irányítását nem befolyásolja, stabilan „ül” a váz tetején, ráadásul többlet légellenállást sem képez, mint mondjuk egy hagyományos kormánytáska. Rendkívül magas szintű kidolgozás jellemzi, fedele könnyen nyitható, zsanéros, a rögzítés pedig tépőzáras rendszerű. Vízzáró konstrukció, az alapanyag is lepergeti a csapadékot. A fedél peremén lévő fényvisszaverő pedig hozzájárul a biztonság fokozásához.

Az SKS 2014-ben a kerékpártáskák és a -kulacstartók között kínál új modelleket...

Az SKS 2014-ben a kerékpártáskák között is kínál új modelleket…

Az SKS Energy Bag a felső cső tetejére, közvetlenül a kormányszár mögé kerül, így a legfontosabb „motyók” a lehető legkönnyebben elérhetők...

Az SKS Energy Bag a felső cső tetejére, közvetlenül a kormányszár mögé kerül, így a legfontosabb „motyók” a lehető legkönnyebben elérhetők…

A másik 2014-es táskaújdonság a Triangle Bag, illetve a Front Triangle Bag. Az előbbi a klasszikus háromszög alakú váztáska tökéletesített változata, amely a felsőcső és a nyeregvázcső hajlatába kap helyet. Bármi belepakolható: pumpa, szerszám, kulcs, esődzseki, vagy energiaszelet. 1,4 literes kapacitása meglepően sok mindent elnyel. Rendkívül masszív darab, alig hasonlít a 90-es években oly divatos, neonszínű, vékony, lágy típusokra. A legendás német táskagyártó, a Deuter készíti az SKS számára, így a minőség eleve garantált. Anyaga Rip-stop poliészter, amely sokkal erősebb, mint a hagyományos Cordura. A Triangle Bag tartós darab, amely még azt simán kibírja, hogy a kerékpárt vállra véve maga a táska legyen a támaszték. Vízzáró konstrukció, az alapanyag is lepergeti a csapadékot, a táska peremén lévő fényvisszaverő pedig hozzájárul a kerékpáros biztonságához.

2014-es újdonság a Triangle Bag, illetve a Front Triangle Bag...

2014-es újdonság a Triangle Bag, illetve a Front Triangle Bag…

Az ugyancsak 1,4 literes, azonos alapanyagból és minőségben kapható SKS Front Triangle Bag mindössze az elhelyezés szempontjából tér el a fent bemutatott „ikertesótól”. 355×48×122 mm-es kialakítás nem a felső és a nyeregvázcső hajlatába passzol, hanem a felső és a homlokcső közé, egyben „átkarolva” az alsócsövet is. Cuccaink itt kétségtelenül könnyebben elérhetőek, mint combjaink között, a hosszú kialakítás pedig kedvez a pumpák vagy egyéb, akár 30 cm-nél terjedelmesebb tárgyaknak. A váz síkjából nem áll ki, így nem akadályozza a hajtást. A Front Triangle Bag gyártója ugyancsak a Deuter, tehát garantáltan tartós darab lesz, kiváló alapanyagokból, minőségi cipzárral.

Front Triangle Bag a hosszú kialakítása kedvez a pumpák vagy egyéb, akár 30 cm-nél terjedelmesebb tárgyaknak...

Front Triangle Bag a hosszú kialakítása kedvez a pumpák vagy egyéb, akár 30 cm-nél terjedelmesebb tárgyaknak…

Kulacstartók terén is otthonosan mozog az SKS, több innovatív megoldást alkalmaznak különböző modelljeikben. A Slidecage legújabb változata a kis vázméretű vagy speciális vázkialakítású, például összteleszkópos kerékpárokon oldja meg a nehézkes kulacskivétel, és -berakás gyakran felmerülő problémáját. Használható hagyományos felső irányból, de a kulacs oldalra húzva is kiszedhető, visszahelyezhető. Ráadásul „kétoldalas”, azaz bármely kézzel, bármely irányból kezelhető. Az üvegszálas kompozit alapanyag kellően erős és rugalmas ahhoz, hogy a különböző irányú kezeléshez alkalmazkodjon, tartós darab. Hozzávetőleg 5-15 grammal nyom többet a mérlegen, mint egy hagyományos kialakítású kulacstartó.

Az SKS Topcage nem tudja a Slidecage kifordítás funkcióját, ellenben könnyebb, merevebb és stabilabb konstrukció. A felső „fül” magassága állítható, hogy minden kulacstípushoz tökéletesen illeszkedjen. Az üvegszálas kompozit alapanyag további előnye, hogy nem hagy nyomot a kulacson. 2014-ben pedig már több színben: fehérben, zöldben, kékben, pirosban is elérhető lesz ez a klasszikus modell.

A most bemutatott kerékpár-kiegészítőkön kívül számos egyéb termékeket kínál az SKS, amelyek döntő része hazánkban is elérhető lesz. Ezek között vannak az említettektől lényegesen alacsonyabb árszinten lévő darabok, ennek ellenére ugyancsak kifogástalan minőségben készülnek.

További információ a forgalmazó honlapján.

bikelogistics.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.