fbpx

Simon és Stubán értékelik a GP Sochi körversenyt

Hazaérkezett a magyar válogatott Oroszországból. Az ötnapos GP Sochi-ról a 13. helyen végző Simon Péter és a szövetségi kapitány, Stubán Ferenc is nyilatkozott a Bikemagnak.

Az UCI Europe Tour sorozatba tartozó viadalt 23 csapat (10 kontinentális, 12 amatőr + 4 válogatott) 136 versenyzőjének részvételével rendezték április 4. és április 8. között, a magyar válogatottat Bernárd Bendegúz, Cziráki István, Lovassy Krisztián, Molnár István és Simon Péter képviselték.

Lovassy Krisztián dobogón

Legjobb eredményünk a 3. szakaszon egy UCI-pontokat érő harmadik helyezés volt Lovassy Krisztián révén, nyilatkozata IDE KATTINVA olvasható. Összetettben a még csak húszéves Simon Péter érte el a legjobb helyezést 13, helyével, mindezt úgy, hogy szombaton, a 238 kilométeres királyetapon a szanaszét szakadó mezőnyben 10. lett, az élbollyal tekerve az etap elejétől kezdve. Remek teljesítmény!

Az összetettet a szerb Ivan Stevic (Salcano) nyerte Dmitriy Kosyakov (Itera-Katusha) és a sokáig vezető Anatoliy Pakhtusov (ISD) előtt. Simon Péter fantasztikus versenyzést bemutatva 13. lett. Lovassy Krisztián 40., Bernárd Bendegúz 60., Molnár István pedig a 103. helyen zárt. Cziráki István egy géphibából kifolyólag limiten kívül érkezve feladni kényszerült a versenyt a második szakasz után.

Lovassy Krisztián és Simon Péter

Simon Peti így értékelte a GP Sochi-t:

“Nekem a többnaposok mindig jobban mennek, a végére egyre jobban belelendülök, idén ez volt az első hosszabb verseny, 5 nap, 800 kilométer, sokat fog számítani a későbbiekre nézve. Ebben a mezőnyben jó eredménynek tartom a 13. helyet, és az U23-asok között második lettem, bár díjazás ezért sajnos itt nem járt, csak jelöltek minket az eredménylistán.

Örülök, hogy a csapattársaim is jól dolgoztak, felváltva segítettek a Krisztiánnak és nekem is, és úgy érzem egyre jobban megy a helyezkedés, egyre agresszívabb vagyok, oda merem tenni a kereket a szélezésnél, mezőnyben, amikor kell. Krisztián is segít ilyen szempontból, otthonról pedig Lengyel Tomi segíti a felkészülésemet.

Idén megpróbálok minél többet kihozni a kerékpározásból, mikor, ha nem most, ennek érdekében az egyetemen is halasztok, meg akarom nézni, mire vagyok képes. Nagyon szeretnék jól szerepelni a szezon hátralévő részében a Székely Körön, a Román Körversenyen, és UCI-pontokat szerezni, hogy kijussunk a világbajnokságra U23 korosztályban.”

Bernárd Bendegúz és a flotta

Stubán Ferenc szövetségi kapitány a következőket tette hozzá:

“Mindenképpen szeretném megköszönni Sutkó Mihály közbenjárását, aki meghívót szerzett a versenyre, méghozzá úgy, hogy a szervezők állták az utazást, költségeket, személyautót, mikrobuszt biztosítottak a versenyre. Simon Peti teljesítménye kiváló ebben a mezőnyben, és jól halad a felkészülésben, már 1900 versenykilométernél tart. Remekül ment a 238 kilométeres királyetapon, azonban szeretném itt kiemelni Madaras Zoltán és Haiszer Ákos teljesítményét is a kísérőautóban, akik egy autóval tökéletesen megoldották a frissítést, technikai segítséget. Egy ilyen hosszú szakaszon, ahol végig apró bolyokban tekertek a versenyzők percekre szakadva egymástól, ez óriási dolog.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások