fbpx

Sikeresen teljesítette a Bikemag csapata a Race Around Austriát

2170 km és 31216 m szintemelkedés leküzdése után célba ért a Bikemag.hu-Kalifa csapata a Race Around Austrián, ehhez a teljesítményhez 3 nap 9 óra 46 percre volt szüksége a csapatnak, mely végül a 9. helyre volt elegendő a 4 fős csapatok kategóriájában.

Az utolsó nap is izgalmakat tartogatott, melyről itt olvashattok:

“Az utolsó napunk hamar lepörgött. Mindenki kihozta magából a maximumot. Az eső csak kisebb tréfát csinált velünk, cserébe valószínűtlen, photoshop beavatkozásra gyanakvó szivárványt festett az égre.
Végig szoros versenyben voltunk a team amyloidose research csapattal, és már lemondtunk arról, hogy vissza tudjuk venni tőlük a 9. helyezésünket, de egyre fogyott a távolság köztünk. Éjfél előtt kezdtem az utolsó etapot Gyurival, és egy 15 %-os emelkedő próbára tette minden erőmet. Úgy ziháltam, mint aki a 3 perces fájásokkal küzd, be kellett vetnem a halszálkás technikát is, de beválhatott, mert karnyújtásnyira kerültünk a vetélytárshoz. Gyuri le is előzte őket, de ők sem hagyták magukat. Ismét rajtam volt a sor, hatalmas színizom bringásukkal kellett tartanom a tempót egy hullámvasutas részen. Tudtam, hogy lefelé vagy síkon nincs esélyem, a fizika törvényei szerint veréb nem győzhet sólyom ellen. Mindketten felismertük a patthelyzetet, ezért barátkozni kezdtünk. Megtudtam, hogy Sydney és Moszkvától induló hasonló ultra versenyen vett már részt, szóval nem a szél hordott össze minket. Vártam a kínálkozó alkalmat a támadásra, és az első komolyabb emelkedőt kihasználva állva hagytam. Itt én voltam elememben, és Gyurival a lelkünket is kitekerve megőriztük az első helyünket.

Az utolsó 10 km-t a teljes csapat együtt vállvetve tette meg. A szervezők megadták a módját a bevonulásnak, motoros felvezetést kaptunk, magyar zászló lobogott előttünk, diadalittasan gördültünk fel a pódiumra. Megcsináltuk! 8 magyar teljesítette a Race Around Austriát, nem elírás, 8 magyar, a segítőink nélkül ez nem sikerült volna, és úgyszintén családtagjaink, munkahelyeink toleranciája, támogatóink felajánlása nélkül!
Köszönjük a Bikemag.hu-Kalifa csapat nevében mindenkinek a segítséget, buzdítást!”

A csapat tagjai: Katona József, Kuzler Béla, Oláh Tamás és Takáts György; Segítőink: Báthori Attila, Beretvás József, Dávid Tibor és Gál Attila

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások