fbpx

Shimano 2020 – Színezd újra!

A Shimano végre hozzá mert nyúlni a színekhez, ettől a szezontól végre nem csak feketét, fehéret, esetleg kéket használnak (kis túlzással). Örvendetes lépés, ráadásul a specializált célterületek köre is bővült, immár kifejezetten gravel és ebike cipőket is vásárolhatunk a japán gyártó palettájáról.

Ha már az előző szószedetben a gravel fókuszt helyeztem előnybe, kezdjünk itt is az egyre népszerűbb kategóriával. Kiemelhető a RX8 cipő az új kategóriából, mely boás rögzítő rendszert, karbon talpat és súlymegtakarítást hoz a montis cipők ellenében. Valahol egy országúti és egy mtb cipő közt kell elképzelni, pont úgy, mint ahogy a gravel kerékpárokat is. A súlymegtakarítást a valamivel alacsonyabb bütyökprofillal, az elhagyott kapaszkodó stoplikkal és a kevésbé felnyúló sarokkal érték el.

Ebike-kal tolod? Nem probléma, a Shimano ezt a szegmenst sem hagyja érintetlenül! Nem is csoda, hiszen egy olyan dinamikusan fejlődő szekció, amit hazai körülmények között fel sem tudunk dolgozni. Olyan mobilitási alternatívákat mutatnak be évről évre, amelyek valós reformot jelenthetnek városi utaink túlterheltségének enyhítésére. Arról nem beszélve, hogy a sportértéke is ugyanúgy megvan, még ha ezt sokak számára nehéz is elfogadni. Drága? Igen, az forintálisan. Megéri 30-40 éves fejjel, kis pocakkal elkezdeni mozogni? Igen, jó eséllyel el tudod kerülni az 50-es éveidre kialakuló keringési problémákat, megelőzhetsz egy szívinfarktust. Szóval drága?

Az ET5-ös egy városi vonalra szánt, trendi megoldás ám a túrafelhasználás sem áll tőle messze. Különleges talpkialakítással érik el, hogy rendkívül kényelmes legyen séta közben, de mereven viselkedjen tekerés közben: a belső talp merevített az egyik irányban a jobb erőátvitelért, a másikban pedig hajlékonyabb, a gyalogfunkcióért. A külső talp gumírozott, bordázott, kiváló tapadást garantál a pedálon és a talajon egyaránt. Használata várhatóan a trekking, a commuter és a városi kerékpárosok körében lesz elterjedt.

Az urban széria ennek lehet a kiegészítése, kellemes táskákat és szép cipellőket tartalmaz a kínálat.

Az OffRoad vonal a “destruktív” kerékpározás szerelmeseit, mint az enduro, freeride, vagy downhill felhasználókat célozzák, ennek megfelelően megerősített kialakítással és SPD kompatibilitással.

Országúton az S-Phyre prémium versenyruházat kapott néhány technológiai újítást, mint például a Zero-Drag kialakítású frontot, ujjakat és vállakat, mely kevesebb “drag” hatást vált ki (kevesebb levegőt húzunk magunk után). A nadrág pedig Kinetech szövésű anyagból készül, amely jóval könnyebb és tartósabb, mint a hagyományos kialakítás. Cipőből az RC9 alapjaira épülő, vad kék színben pompázó RC9T mutatkozott be, bár ez leginkább a Tokiói Olimpiára készülőket érintheti, mivel kifejezetten pályakerékpározáshoz fejlesztették, viszont az RC5, mely szintén az RC9-ből merít, de jóval pénztárca barátabb áron lesz elérhető, már a hazai keresletet is megszólíthatja.

Emellett megjelent az Evolve széria, mely a hosszabb távú endurance felhasználókat célozza, valamivel lezserebb, kényelmesebb vonal. A ruházat 50-es faktorvédelmet biztosít a napsugárzással szemben, illetve praktikus zsebekkel is ellátták.

Monti fronton az XC9 inspirálta Michelin talppal szerelt XC5 jelenti az újdonságot. Akárcsak a fentebb bemutatott RC5 esetében jóval kedvezőbb áron lehet a csúcskategóriára hajazó cipellő a lábunkon.

Indoor: miért hagyná ki a Shimano a nagy népszerűségnek örvendő spinning felhasználókat? Nekik is kínál dedikáltan megoldást egészen a “tornatermi” verziótól a profi tréner szintig bezárólag.

Ám a kiállítás fénypontját a zoknik jelentették, melyet ötletesen az ég felé fordított lábakon prezentáltak.

 

További információ:
Paul Lange Magyarország
Paul Lange Hungary Facebook

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo