fbpx

Schipp Olivér csapata megkezdte a szezont

A klub székhelyén, Braunauban találkozott az új osztrák proficsapat, az „ARBÖ-KTM-JUNKERS Continental Team” 2008-as kerete, melynek tagja a KSI SE korábbi utánpótlás válogatott kerékpárosa, a többszörös magyar bajnok Schipp Olivér (edzője: dr. Györe István és Schipp Attila) is. A névadó szponzor KTM gyára előtt elkészültek az első csapatfotók, melyen már a vadonatúj narancssárga mezekben láthatók a sportolók.

Az ARBÖ-KTM-JUNKERS Continental Team 2008-as kerete - alsó sorban balról a második Schipp Olivér
A team fő célja ebben a szezonban, hogy kiharcolja a részvételi jogot az Osztrák Körversenyre. A 2007-es osztrák időfutambajnok Rupert Probst mellett két tapasztalt cseh versenyzőt igazoltak, Jan Barta és Petr Lechner személyében, tőlük elsősorban a szezon elején vár sokat a csapatvezetés a TCHIBO-Kupa futamain. A csapat legfiatalabb tagja, Olivér számára a szezon csúcspontja a Tour de Hongrie lesz, ahol társai támogatását élvezve versenyezhet majd. Egyikük, Stefan Pöll tavaly a legjobb U23-as versenyzőnek járó fehér trikót vihette haza a magyar körversenyről, míg Barta az összetett 7. helyén végzett…

Az osztrák continental team néhány tagja már megkezdte a szezont, március 9-én Horvátországban álltak rajthoz a Porec Trophy 131 kilométer hosszú, UCI 1.2 kategóriájú versenyén. Josef Kugler, Stefan Pöll, Stefan Stadler és Lukas Winter a mezőnnyel értek célba, Michael Singer új KTM Renegade Prestige kerékpárját pedig ellopták a szállodában, más csapatok kerékpárjaival egyetemben.

Olivér és a gárda hazai bemutatkozására március 30-án kerül sor Leondingban, az osztrák szezonnyitó versenyen.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo