fbpx

Sauser ötnapos ámokfutása

Christoph Sauser zsinórban az ötödik versenynapján lett nemzeti maraton bajnok hazájában, Svájcban. A Specialized Racing versenyzője a Bike Four Peaks négy napos maraton után zsebelte be hazájában az elsőséget.

Sauser a június 5. és június 8. között megrendezett Bike Four Peaks (korábbi nevén Transgermany) verseny után, ötödik versenynapján védte meg maraton bajnoki címét.

sauser_Bike-Four-Peaks2

A németországi Ruhpoldingból induló és az osztrák Neukirchenben célbaérő négynapos maratononon átlagosan 75 kilométert kellett megtenni a versenyzőknek naponta. A négy napra jutó összes szintemelkedés 8887 méter volt.

Sauser a harmadik etap kivételével – amikor második lett – mindhárom szakaszon az első helyen ért célba.

“Négy versenyt nyertem öt nap alatt. Ezt szinte hihetetlennek érzem.”

– mondta Sauser, aki nemcsak három szakaszgyőzelmet, de még az összetett győzelmet is magáénak tudhatja a Bike Four Peaks maratonon.

Sausernek nem volt elég a pályán versenyt futni az idővel, ugyanis a szombati nap után Münchenben (a verseny céljától mintegy 180 kilométerre) szállt repülőre, hogy még aznap Zürichbe repüljön, ahol ismét 2 órás autózás után érkezett meg a másnapi (vagy már épp aznapi) maraton bajnokságra. Reggel gyors bringa-összeszerelés és rajt…

Chritoph Sauser így nyilatkozott a versenyről:

“A verseny elején nagyon csúszós részek voltak. Nekünk sokat kellett futnunk is. Nem voltak frissek a lábaim, megúsztam a velem egy faluban lakó Hansueli Stauffer és a cyclocross sztár Julien Taramarcaz mögött.
Hans-t csak a verseny vége előtt 15 perccel tudtam visszaelőzni, nagyon fáradt voltam. Az utolsó 200 méteren tudtam csak elékerülni.”

Sauser így 3 másodperces előnnyel lett maraton bajnok a 2:28:22-es futamon. Elmondta, hogy ez a győzelem nagyon kedves neki, hiszen ez egy hagyománynak számító verseny, ahol 1993-ban, akkor még juniorként indult először.

A Specialized Racing Team versenyzője a június végi maraton világbajnokságra készül, ahol 2007 és 2011-ben is sikerült győzedelmeskednie.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo