fbpx

Sárban fetrengő verseny lett a Downhill Világbajnokságból

A MTB Világbajnokság utolsó napján rendezték a Downhill versenyek döntőit, ahol az eső és a hó dagonyává változtatta a pályát, melynek következtében sorra sárban szenvedő, eső-kelő versenyzőket láthattunk és a versenyt is gyakorlatilag az nyerte, aki nagyobb esések nélkül le tudott jönni a nyomvonalon.

Október 11-én, azaz a MTB Világbajnokság utolsó napján került sor a DH versenyek döntőire Leogangban. Az előrejelzések nem túl jó időt jósoltak erre a napra, ami sajnos be is következett, míg a hegytetőn a hó esett, addig az alsóbb szakaszokon az eső áztatta a pályát. Így az időmérőkhöz képest teljesen más körülmények vártak a versenyzőkre, percről-percre romlott a pálya állapota, a dagonya csak nőtt és egyre több gyökér is a felszínre került.

Az elit nők versenyét szörnyű volt nézni a tv-közvetítés során, az erdős szakaszon vagy éppen a sárban a kerékpárját rángató versenyzőket láthattunk vagy olyat aki éppen elesett, messze nem arról szólt ez a nap, amiről kellett volna. Nem volt kérdés, hogy az fogja nyerni a nők futamát, aki megússza nagyobb esés nélkül, és végül így is lett, a svájci Camille Balanche volt az egyetlen, aki esés nélkül le tudott jönni (persze a lábát párszor azért le kellett tennie) a pályán, mellyel megszerezte az aranyat.

Camille_Balanche_SUI

“Ez volt a legkeményebb verseny, amit valaha teljesítettem, teljesen extrém volt. Úgy döntöttem, hogy egy biztonságos nyomot választok és nem fogok rohanni, és ez kifizetődött.” – nyilatkozta a verseny után Camille Balanche

David_Trummer_AUT

Az elit férfiak számára sem volt könnyebb a verseny, bár itt már láthattunk többeket, akik nem a hátukon csúsztak lefelé a lejtőn, viszont több nagy név is áldozata lett a körülményeknek. Végül a brit Reece Wilson teljesítette a világbajnoki aranyat érő legjobb időt.

©Stefan Voitl

“Kész voltam száraz és nedves pályára is. Eljöttem ide és hittem benne, hogy én lehetek az a srác, aki meg tudja nyerni. Most, hogy itt vagyok lent, nem tudom elhinni. Ez a hétvége megmutatta, hogy a britek igazán technikás bringások. Ezt a franciák is megtették már, de mi is versenyképesek vagyunk velük, mint nemzet.” – mesélte Reece Wilson a célban.

 

A DH VB magyar eredményei:

Férfi Junior:
47. Füzesi Zoltán Mátyás
53. Cserjési Patrik
55. Apró Tóbiás Tibor

Női elit:
18. Vincze Erzsébet

Férfi elit:
70. Lenthár Gábor

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo