fbpx

Samuel Sanchez győzelmével megmentette a baszk kerékpársportot?

Az olimpiai bajnok Samuel Sanchez egy horrorisztikus időfutamot követően nyerte meg az április 2. és 7. között zajló WorldTour viadalt, a Baszk Körversenyt, óriási örömet okozva a baszk kerékpársport és az Euskaltel rajongóinak.

Samuel Sanchez a kronón

A 18,9 kilométeres kronón az időjárás, a nedves, helyenként másfél méter széles szűk utak, egy 11%-os emelkedő és egy nagyon technikás lejtő is nehezítette a kerekesek dolgát, nem véletlen, hogy a kerékpárt kiválóan kezelő Sanchez élt a pályán, és nemhogy ledolgozta 9 másodperces hátrányát az összetettben Joaquím Rodriguezzel szemben, de a szakaszgyőzelmet is megszerezte a holland Bauke Mollemma és a német Tony Martin előtt!

Sanchez végig nagy csatát vívott Rodriguezzel

A spanyol versenyző egyébként végig a katalán „Purito” Rodriguezzel vívott nagy csatát a meredek emelkedőkben bővelkedő versenyen. Megnyerte a negyedik szakaszt, a királyetapot, ezután azonban Purito következett kétszer, és összetettben is átvette a vezetést. Arra számítani lehetett, hogy az olimpiai bajnok jobb lesz a kronón, inkább arra nem, hogy Rodriguez fog önmagához képest hihetetlen jót menni, megszerezve a hatodik helyet az időfutamon. (Bár a körülményeket nézve nem éppen normális időfutam volt a szombati.)

Samu, a "legbaszkabb" spanyol

Sancheznek a legjobbkor jött a győzelem, a „baszk nemzeti gárda”, az Euskaltel spanyoljaként sokat lendített csapata helyzetén, melynek meglehetősen bizonytalan mostanában a jövője a szponzorációt illetően. Azonban a két szakasz- és az összetett győzelem a legfontosabb hazai versenyen a 34 éves versenyző nyilatkozata szerint is biztosan sokat nyom majd a latban, amikor a támogatásokról döntenek.

Összetett végeredmény:

1. Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel – Euskadi     20:58:15
2. Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team     0:00:12
3. Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team     0:00:42
4. Damiano Cunego (Ita) Lampre – ISD     0:00:47
5. Tony Martin (Ger) Omega Pharma-Quickstep     0:00:54
6. Lars Petter Nordhaug (Nor) Sky Procycling     0:01:03
7. Jean-Christophe Peraud (Fra) AG2R La Mondiale     0:01:07
8. Michele Scarponi (Ita) Lampre – ISD     0:01:19
9. Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan     0:01:27
10. Simon Spilak (Slo) Katusha Team     0:01:29

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo