fbpx

Ruta del Sol 2017 – esélylatolgatások

Ki nyeri a február 15-én kezdődő idei Ruta del Sol ötnapos körversenyt? A hagyományosan a tél végén megrendezett, a spanyolországi Málaga-ból rajtoló megmérettetés a körversenyekre készülők számára kínálja az első igazi bizonyítási lehetőséget. Az ausztrál, az argentin és a közel-keleti szezonnyitóktól eltérően a Ruta del Sol-on már nem illik túlsúlyosan, formán kívül rajthoz állni, és ehhez a legtöbb érdekelt tartja is magát.

ruta_del_sol_2Az idei versenyen olyan nagy nevek fognak rajthoz állni, mint Alberto Contador (Trek-Segafredo), Alejandro Valverde (Movistar) és Mikel Landa (Team Sky). Ez köszönhető részben a Tour of Qatar és a Tour of Oman megszűnésének, illetve háttérbe szorulásának, tehát aki a Giro-ra készülve már túl van egy-egy időzített edzőtáboron, az 1925-ben alapított Ruta del Sol-on ellenőrizheti felkészültsége színvonalát. A három említett nagy név közül Valverde 2015-ben a konkurens Vuelta a Andalucia-t választotta (amelyet meg is nyert), egyébként a Ruta specialistájának mondható, hisz négy alkalommal győzedelmeskedett ezen a “körön”. Ráadásul az első dobogós helyezése még az őskorban, azaz 2003-ban volt! Idén a Trek-Sagafredo-ba igazolt Contador tavalyelőtt Chris Froom mögött második helyen végzett a Ruta-n. Bár Froome még épp Dél-Afrikában edzőtáborozik, Valverde és a Froome csapattárs Landa személyében ismét lesz Valverde számára méltó kihívó.

Landa a Giro-n

Landa a 2014-es Giro-n robbant be a köztudatba, idén megkapta a lehetőséget, hogy megfelelő háttércsapattal az összetett győzelmet is megszerezze!

Mikel Landa az előzetes hírek szerint a Giro első embere lesz a Sky számára, olyan kiváló segítőkkel, mint a 2017-re a britekhez igazolt Diego Rosa vagy éppen a 2016-os Liege-Bastogne-Liege győztes Wout Poels. A Sky “kommandó” ebben a felállásban – Vasil Kiryenka, Christian Knees és David Lopez “kulacshordó” specialistákkal kiegészítve – indul a Ruta-n, tesztelve az egységet a olasz körversenyre. Az egyéb esélyesek közt említhetjük a Thibaut Pinot-t, aki ugyancsak a Giro felé kacsintgat a számára megszokott francia körverseny helyett. Ezen felül  Rigoberto Uran és Joe Dombrowski (Cannondale-Drapac), illetve Warren Barguil (Team Sunweb) áll rajthoz Málaga-ban, akikkel minden rövid körversenyen számolni illik.

Valverde a Ruta egyértelmű specilistája

Valverde a Ruta egyértelmű specilistája

A Trek-hez igazolt Contador-ral idén számolni kell...

A Trek-hez igazolt Contador-ral idén számolni kell…

A 675 km-es távot felvonultató Ruta a nem éppen könnyű Granada-i felvezető szakasz után a második nap már az Alto Peña del Aguila-t mássza meg, annak csúcsán lesz a hegyi befutó. A hegyi menők a hagyományoknak megfelelően a kaptatón “tesztelhetik” egymást. Ezután következik egy 12 km hosszú időfutam az andalúziai Cordoban kisvárosban, majd egy könnyebb dimbes-dombos szakasz Cordoba környékén. Az utolsó napon Sevilla-ban a sprintereké a “terep”.

Ezek alapján érdemes minél hamarabb bekapcsolódni a verseny figyelemmel követésébe: repülőrajtot vesz az idei Ruta del Sol. Kellemes szórakozást a 2017-es év (szerintünk) első komoly szakaszversenyéhez!
[divider scroll_text=””]

A 2. szakasz hozza talán a legnagyobb izgalmakat!

A 2. szakasz hozza talán a legnagyobb izgalmakat!

ruta_del_sol_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo