fbpx

Rudy Project Airstorm

Az Airstorm tervezésekor, ahogy a neve is mutatja, egy rendkívül jól szellőző fejvédő megalkotása lebegett az olasz gyártó szeme előtt. Természetesen, mint minden Rudy Project terméknél, a megjelenés sem volt sokadlagos szempont, egy nagyszerű dizájnú sisakot sikerült létrehozniuk és ha már fejvédőről beszélünk, védelem tekintetében sincs szégyenkezni valója a beépített technológiák alapján. Szellőzés, dizájn, védelem, márkanév, mindenből magas minőség, ráadásul baráti áron. Nézzük meg részletesen mit tud az Airstorm!

Rudy-Project_Airstorm

Védelem tekintetében a legfejlettebb In-Mold technológiát, a dupla In-Mold-ot, használják a fejvédő gyártásakor, egy plusz héj kerül az EPS habra, ezzel minden irányból védve van az ütések csillapításáért felelős belső rész és ezenfelül a tárolásból, szállításból eredő sérülésekre sem annyira érzékeny a fejvédő, így hogy alulról is védi egy héj. Ezenkívül az Impact Protection Grid fantázianevű megerősítés is beépítésre került, ami egy hálós merevítés a fejvédőben (a legtöbb gyártóval szemben a Rudy Project-nél ez kívülről is látszik), ennek köszönhetően nem esik szét könnyen a sisak az első becsapódás után, ami egy fontos szempont tud lenni akkor, amikor elsőként egy fának csapódik a fejünk és utána a földhöz. Az egészben az a szép, hogy a tömegben csak alig látszanak meg ezek a technológiák, S-M méretben csak 260 grammot nyom az Airstorm!

Rudy-Project_Airstorm

A rendkívüli szellőzését a pontosan tervezett 21 méretes szellőzőnyílásának és a belső légcsatorna-kialakításának köszönheti, a sisakszerkezet belső része úgy került kialakításra, hogy a létrejövő légcsatornák a lehető legtöbb hőt szállítsák el a fej felületéről, így még a legforróbb napokon, az izzasztó emelkedőkön is megfelelő szellőzést tesz lehetővé. A szivacsok tekintetében is kifejezetten minőségi darabokat választott az olasz gyártó, antibakteriális, speciális izzadtságfelszívó és gyorsan száradó anyagból készültek, nagyon finom tapintásúak és természetesen kivehetőek, cserélhetőek moshatóak, ráadásul két szett jár az Airstorm-hoz egy normál és egy rovarhálóval ellátott. Az állcsattól és a tarkórögzítéstől is szivacs védi fejünket, gyakorlatilag csak szivaccsal érintkezik a fejünk a sisak viselése közben, ezzel nyomás, dörzsölődés kizárva!

Rudy-Project_Airstorm

Mivel az emberek fejformája különböző és a fejvédő csak akkor véd hatékonyan, ha a fejünkre megfelelően illeszkedik, ezért a Rudy Project egy olyan Headring rendszert fejlesztett ki, ami szinte minden fejformához passzol. A megfelelő illeszkedés az RSR8+ racsnis tarkórögzítésnek köszönhető, ami nem csak körméretben, hanem magasságban is állítható, ezzel tökéletesen személyre szabhatóvá teszi a fejvédőt. A pántok, a csatok, mind kifejezetten igényes, minőségi darabok, nagyon jó a tapintásuk, a fogásuk és persze hibátlanul teszik a dolgukat, pillanatok alatt beállítható velük a pánthossz.

Rudy-Project_Airstorm

Az olasz gyártó az Airstorm-ot nem csak országúti felhasználásra ajánlja, hanem a hozzáadott levehető silddel és rovarhálóval használva teljes értékű MTB sisaknak felel meg. Nem véletlenül a Rudy Project egyik legnépszerűbb fejvédőmodellje: a többrétű felhasználás, a magas szintű teljesítmény, a kényelem, az egyszerű állíthatóság mind mellette szól, ráadásul a minőség és a technikai tartalom tükrében árfekvése is vonzó.

JELLEMZŐK:
>Dupla InMold technológia
>Impact Protection Grid megerősítés
>21 szellőzőnyílás, ebből 16 elülső légbeömlő nyílás
>Belső hosszanti légcsatornák
>RSR8+ racsnis tarkórögzítés
>Mosható és cserélhető normál szivacsozás
>Mosható és cserélhető rovarhálós szivacsozás
>Szivacs az állcsaton
>Levehető sild tartozék
>Fényvisszaverős elemek
>1 év teljes körű garancia
>CE 89/686 EEC, EN 1078, CPSC 12.03, AS/NZS 2063 tanúsítvány
>2 méretben: S-M (54-58 cm), L (59-61 cm)
>Többféle színben

Tömeg: 260 gramm (S-M méretben sild nélkül)

Ajánlott fogyasztói ár: 32 900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján:
www.rudyproject.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo